Bo Karlsson tycker att signaturen "B Carlsson" borde veta bättre än att skälla på polisens sätt att kolla bilisters hastighet.

Replik: Åk buss så slipper du böter

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till "Apropå polisens prioriteringar i trafiken", publicerad den 7 mars. Du B Carlsson som ondgör dig över fortkörningsböter, vem är det fel på? Rannsaka dig själv! Vi har lagar och regler i trafikinen för att rädda liv och minska olyckorna. Förra året var ett dystert år med många döda och skadade.

Mycket beror på såna som dig som inte fattat varför vi har hastighetsgränser. Att skylla på polisen när du kör för fort är så konstigt, det är ju du som väljer att bryta mot lagen

På Kungsgatan var det en dödsolycka för inte så länge sedan, tänk på det istället när du gasar på. För mig som insett att vi inte vinner så mycket tid med att stressa fram i trafiken får polisen gärna ha en kamera i varenda vägskylt.

Om du har så dålig koll på hur du framför ditt fordon, ställ kvar bilen hemma och ta en tur med kollektivtrafiken istället. Då kan du koppla av och spara mycket pengar på både böter och drivmedel.

Bo Karlsson

Läs mer om dessa ämnen

Replikpolis