Roger Stark berättar om sin upplevelse av en AFC-match som fick kritik i en annan insändare. Foto: Veronica Karlsson.

Replik: Återvänder gärna till Tunavallen

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Så olika man kan uppleva en händelse. Jag läser insändaren från Anders Hallström och Leo (torsdagen 3 augusti) om deras besvikelse över arrangemanget på Tunavallen när AFC gästades av Djurgården. Jag och kompisen Lars Andersson satt alldeles nära den plats som Anders berättar om, men vi har enbart positiva upplevelser att berätta.

Först ska jag ändå ge beröm till Anders och Leo för att de ställer upp med namn. Detta gör deras upplevelse trovärdig från deras sätt att se på arrangemanget.

De senaste åren har jag sett många fina matcher med damlaget Eskilstuna United och nu var det tredje gången jag besökte Tunavallen för att se AFC spela.

Kompisen och jag var på plats på Tunavallen redan 45 minuter före avspark eftersom vi förstått att det skulle komma storpublik. Visst trasslade vi lite innan vi hittade rätt plats, men sedan gick allt bra.

Vi gladdes redan åt spelarnas tid för uppvärmning. Bland annat hur Djurgårdens spelare kom fram och hälsade på sina anhängare. Vi tittade på människor som strömmade till. Jodå, några hade folkölsflaskor i handen, men inget fylleri så som jag kunde se. När matchen pågick var stämningen mycket god. Absolut inget bråk någonstans. Lite burop ibland när domsluten gick emot, men inget att oroas för.

Efter matchen lotsades åskådarna ut i god ordning. Både ordningsvakter och poliser gjorde bra jobb på trevligt sätt.

Om nu Tunavallen ”är körd” för Anders och Leo har jag istället taggats för nya besök, både när AFC och United spelar. De goda råden jag vill förmedla för en bra upplevelse är, att köpa biljetter via nätet i förväg, att komma i god tid före avspark och att fyllas av glädje att Eskilstuna har toppfotboll att bjuda på.

Roger Stark, pensionär

 

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCTunavallenReplik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka