Kommer det att finnas tillräckligt med parkering när nya hus ska byggas i Årby? Det undrar två insändarskribenter. Foto: Lisa Hölne.

Replik: Behovet av parkeringsplats nog större än planerat

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till signaturen "Årbybo" och insändaren "Parkerings platser försvinner i Årby" publicerad den 27 september. Årbybo har nog rätt i sina farhågor att behovet av parkeringsplats är kalkylerat politiskt och inte med hänsyn till att platsbehovet ökar på dagarna, med förhoppningsvis ökad kollektivtrafik eller cykelanvändning.

Framför kommer det behövas fler platser på grund av det ökande bilbeståndet och det stora expansionssteget som kommer när de många nyanlända har etablerat sig och fått körkort och skaffat sig bilar.

Hur många laddningsstationer för elbilar är inplanerade? Hur många parkeringsrutor per lägenhet är regeln i vår stad? Kommunen måste tänka ett steg före!

Bofast

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ÅrbyByggnationReplik
Relaterat

Mest delat denna vecka