Stadsparken är inne i ett utvecklingsskede, skriver ansvariga på Eskilstuna kommun.

Replik: Belysningen i Stadsparken ska förbättras

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till insändaren "Varför porrbelysning i Stadsparken och vid Fors kyrka?", publicerad den 7 mars.

Stadsparken är inne i ett utvecklingsskede, och ska de närmaste åren genomgå en upprustning. Utvecklingsplanen innebär bland annat att parken ska bli tryggare, mer tillgänglig och attraktiv. Några exempel på nyheter är bryggor som förstärker kontakten med ån, ny ljussättning och fler ytor för aktiviteter för alla åldrar. Den här vintern har vi satt upp förstärkt belysning vid de båda lekplatserna i parken.

Inom kommunen arbetar vi med stadens belysning inom flera olika områden. Gatuavdelningen ansvarar för driften av kommunens drygt 18 500 belysningsstolpar och har avtal med Vattenfall som utför själva reparationen. Fel som utgör en fara för trafiksäkerheten eller elektriska fel ska alltid åtgärdas omedelbart. Tre gånger per år inspekterar vi alla armaturer och stolpar i hela Eskilstuna och Torshälla. Att flera armaturer var trasiga var olyckligt och vi har nu åtgärdat det.

För den som är intresserad av utvecklingsplanen för Stadsparken så finns den på vår webbplats eskilstuna.se/stadsparken.

Jorma Seimilä

Avdelnings chef gatuavdelningen

Anders Enesved

Avdelningschef projekt- och GIS-avdelningen

Stadsbyggnadsförvaltningen, Eskilstuna kommun

 

 

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunStadsparken EskilstunaReplik
Relaterat