Det kommer alltså att gå bussar mellan Kvicksund och Eskilstuna hela sommaren, även om antalet turer är reducerat, skriver Stina Lindkvist på Sörmlandstrafiken.

Replik: Buss finns hela sommaren i Kvicksund

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till repliken "Buss behövs även på sommaren i Kvicksund", publicerad den 27 mars. Roligt att du uppskattar initiativet med fria bussresor för ungdomar. När det gäller sträckan Eskilstuna–Kvicksund är det tåget som är huvudalternativet för många resenärer, vilket gör att resandet på bussar för denna sträcka blir lågt.

Sommaren 2016 drogs mycket riktigt linje 23 också in under sommaren. Resandet på sträckan var under sommaren för lågt för att motivera att bussar kördes parallellt med tågen på sträckan. Men för att underlätta för boende i framförallt Tumbo, som blev helt utan kollektivtrafik, infördes förra sommaren tre turer per dag på vardagar, och så kommer det att vara även i år. Det kommer alltså att gå bussar mellan Kvicksund och Eskilstuna hela sommaren, även om antalet turer är reducerat.

Stina Lindkvist

trafikutvecklare, Sörmlandstrafiken

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandstrafikenKvicksundBussReplik
Relaterat