Nästa år kanske det finns bussar som går till Sundbyholms evenemang, svarar Anna Bergfors Fall, chef på kommunens trafikavdelning apropå en insändare i ämnet.

Replik: Bussen behöver ett eget körfält till Sundbyholm

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar på insändaren ”Varför inga bussar till Sundbyholm?” publicerad den 2 augusti. Kommunen vill gärna sätta in extrabussar till välbesökta konserter i Sundbyholm och har gjort så vid något tillfälle tidigare i samband med välbesökt event. Tyvärr har det inte fungerat så bra då bussen blivit stående i kö i timmar på vägen ut från Sundbyholm.

I år bedömde vi därför att bussen behöver ett eget körfält på en del av vägen för att de extra bussarna ska ge någon effekt.

För att det ska kunna ske skulle en del av vägen behöva stängas av för övrig biltrafik (ej boende eller verksamheter) och arrangören skulle behöva ha trafikvakter på plats för att dirigera den stora mängden trafik som blir vid dessa tillfällen.

Det är möjligt att göra den typen av avstängning men kräver tillstånd från Länsstyrelsen med yttranden från Trafikverket och polisen då berörd vägsträcka är statlig väg.

Vi har lämnat in en sådan ansökan för att se om möjligheten finns inför kommande år men tyvärr hinner en sådan avstängning inte planeras inför eventen den här sommaren.

Anna Bergfors Fall

avdelningschef trafikavdelningen, Eskilstuna kommun

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SundbyholmBussReplik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka