POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, svarar på en insändare från den 9 september. Foto: Veronica Karlsson.

Replik: Det som viner är partipiskorna

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till "Nu viner POSK-riset igen", publicerat den 9 september. Att vilja utgå från vår kristna tro i ett valprogram istället för partipolitisk ideologi gör oss väl knappast till ulven i fårakläder. POSK har heller inga ambitioner att diktera vilka som får ställa upp som förtroendevalda. I en demokrati gör varje människa sina egna val. Det som förvånar oss är dock att det, trots att Svenska kyrkan i 17 år varit en fri kyrka, fortfarande finns intresse att styra ett trossamfund med partipolitiska förtecken.

Ett påskris pryds som bekant vanligen av fjädrar och en fjäder i POSK:s ris är mångfald och respekt för olika uppfattningar, vilket för oss betyder öppenhet och välkomnande av troende, tvivlare och sökare i såväl gudstjänst som i övriga sammanhang i en församling.

Vi vill dessutom att kyrkan talar tydligt om Jesus Kristus, tar tillvara ideellas engagemang, och tjänar sina medmänniskor genom uppsökande verksamhet för de ensamma, sjuka och socialt utsatta. Det framgår också av vårt valprogram. Och det enda vi hör vina i den här valrörelsen är partipiskorna.

Liliana Assi

ordförande i POSK Eskilstuna

Birgitta Ehrenström

POSK-ordförande i Eskilstuna församlings kyrkoråd

Läs mer om dessa ämnen

KyrkovaletReplik

Mest delat denna vecka