Att påstå att SD vill backa 50 år i tiden är inget annat än skrämselpropaganda, skriver representanter från SD-kvinnor. På bilden SD:s distriktsordförande Lina Boy. Foto:

Replik: Fel påstående att SD vill ha sambeskattning

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till debattartikeln "SD:s familjepolitik flyttar Sverige 50 år tillbaka i tiden", publicerad den 31 augusti.

Att Socialdemokraterna känner sig pressade av senaste tidens låga opinionssiffror går inte att ta miste om. Vi har full förståelse för att det måste kännas tungt att allt fler S-kvinnor väljer att rösta på SD och då måste såklart extraordinära åtgärder till.

S-kvinnor påstår att SD vill backa 50 år i tiden och har som argument att SD vill återinföra sambeskattning. Det är inget annat än ett desperat påhitt utan sanning. En enskild SD ledamot har i riksdagen lagt ett förslag om frivillig sambeskattning, ett förslag som SD som parti valt att inte stödja, vilket innebär att det inte är en fråga SD driver. Detta vet såklart skribenterna men väljer att medvetet vilseleda läsarna i jakten på att behålla makten.

Som ett annat argument skriver S-kvinnorna att SD vill att kvinnor ska vara hemmafruar och sköta hushåll och hem, argumentet här är att SD vill återinföra vårdnadsbidraget.

Det är trist att S-kvinnor förutsätter att det är just kvinnor som ska vara hemma med barnen, vi är mer öppensinnade och menar att det är upp till familjen själv att bestämma detta. Vårdnadsbidraget innebar dessutom att föräldrar kunde förvärvsarbeta och samtidigt uppbära vårdnadsbidrag om barnomsorgen ordnades på annat sätt.

Det stämmer dock att Sverigedemokraterna är motståndare till kvotering av föräldraförsäkring samt på arbetsmarknaden. Det handlar inte om kvinnoförakt, utan om vår tro på att kvinnor är kapabla att ta sig fram på egna meriter och kan fatta sina egna beslut. (S) tror att kvinnor behöver särlagstiftning för att ta sig fram, SD tror på kvinnors kompetens och förmåga att göra personliga val.

Att vi har olika syn på familjens och framförallt kvinnans förmåga är uppenbart men att påstå att SD vill backa 50 år i tiden är inget annat än skrämselpropaganda från ett parti som i dagsläget verkligen backar och skrämmer kvinnor, i jakten på makten.

 

Carina Ståhl Herrstedt

Ordförande SD-kvinnor

Lina Boy

Distriktsordförande

Anita Nygren

Regionansvarig SD-kvinnor

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaSverigedemokraternaReplik
Relaterat