Högst fem parkeringsanmärkningar utfärdas per felparkering sedan forslas bilen bort, skriver Anna Bergfors Fall. Foto: TT.

Replik: Felparkerad för länge på grund av semester

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar på insändaren ”Hur länge får en bil stå felparkerad?”, publicerad den 11 augusti Kommunen ansvarar för trafik- och parkeringsfrågor på Norr i Eskilstuna. Den 1 juni infördes parkeringsavgift på gatorna i detta område, vilket uppmärksammades både i lokalmedia och i sociala medier. Dessutom lämnade parkeringsvakterna en skriftlig information på fordonen som parkerats i området för att upplysa om förändringen på plats.

Den första parkeringsövervakningen gjordes i mitten av juli. Ett antal felparkerade fordon fick då upp till tre parkeringsanmärkningar vardera. Enligt lagen får högst fem parkeringsanmärkningar utfärdas per felparkering. När det går så här långt lämnar parkeringsvakterna över ärendet till kommunens tjänsteperson för fordonsflytt som söker ägaren med en uppmaning att flytta fordonet.

Om så inte sker flyttar kommunen bilen till antingen uppställningsplats eller bildemontering. På grund av semester har inte detta ärende prioriterats förrän nu.

Kommunens parkeringsövervakning sker i enlighet med Svenska parkeringsföreningens (Svepark) etiska regler och någon provisionslön eller andra förmåner kopplade till antalet utfärdade ärenden förekommer inte.

Anna Bergfors Fall

avdelningschef trafikavdelningen Eskilstuna kommun

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

ReplikTrafik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka