Bertil Andersson, styrelseordförande Eskilstuna kommunfastigheter, svarar Vänsterpartiet som påstår att halva reavinster försvinner när kommunen säljer fastigheter.

Replik: Försäljningen stärker ekonomin och gagnar Eskilstunaborna

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till ”Halva reavinsten försvinner när Kommunfastigheter säljer bostäder”, publicerad 18 september.

Återigen har Vänsterpartiet gått till angrepp på Kommunfastigheter på osaklig grund! Vi säljer 92 lägenheter, ur vårt bestånd på 7 300 lägenheter i Eskilstuna och Torshälla, vilket ger oss en försäljningsintäkt på cirka 90 miljoner kronor och en icke oansenlig reavinst beroende på att det är stor efterfrågan på fastigheter.

Nu hävdar vänstern att halva reavinsten försvinner. Mycket riktigt står det i ägardirektiven för 2018 att kommunföretagen tillsammans ska dela ut 98 miljoner kronor för att förstärka kommunens ekonomi och för vår del kan det komma att röra sig om cirka 50 miljoner kronor.

Tack vare reavinsterna från försäljningen kan vi lämna detta bidrag till kommunens ekonomi och ändå få medel över till vår omfattande nyproduktion. Så reavinsterna försvinner inte utan kommer kommuninnevånarna till del på olika sätt. Vinsterna försvinner om man som vänsterpartiet bedriver en slösaktig politik och inte investerar för framtiden.

Bertil Andersson

styrelseordförande Eskilstuna Kommunfastigheter AB

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna KommunfastigheterReplik
Relaterat

Mest delat denna vecka