Sofia Eriksson tycker att Munktellbadet borde göra om sin prissättning så alla har råd att bada. Foto: Markus Schreiber, TT.

Replik: Gör om priserna till Munktellbadet

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till Torbjörn Bergvalls svar den 4 september som handlade om priserna i Munktellbadet.

Faktum kvarstår att i Eskilstunas simhall har man enbart tillgång till en del av bassängen om man köper en biljett för motionssim. Om man har barn är man då tvungen att köpa biljett till äventyrsbadet även om du enbart vill gå och simträna med barnen.

Jag håller inte med om att prismodellen är flexibel. Flexibelt är att kunna gå närsomhelst, och att alla oavsett inkomstnivå har möjlighet att regelbundet kunna simträna med sina barn till en rimlig kostnad.

Alla behöver inte ha möjlighet att gå till ett äventyrsbad, men alla ska ha möjlighet att på ett flexibelt sätt få vattenvana och simträna i en simhall med hopptorn, utrymme för fri lek i en simbassäng som dessutom inte är tidsbegränsad. I dag får man bara vara två timmar i simhallen per dag.

Flexibelt är också att inte behöva ha olika kort beroende på vad klockan är. Ge Eskilstunabor möjlighet att gå till simhallen för att få vattenvana och simträna genom att skapa en biljett där man har tillgång till hela simhallen. Sätt en rimlig prisnivå på en sådan biljett som gör att vanligt folk har möjlighet att nyttja i varje fall simhallen.

Annars står vi snart med ett badhus vars prissättning och inrutade system med olika tider gör att många hellre väljer era konkurrenter i andra kommuner. Och de som inte har råd får avstå.

Sofia Eriksson

Läs mer om dessa ämnen

MunktellstadenReplikbad

Mest delat denna vecka