Kvinnohälsan i Eskilstuna är omöjlig att komma fram till på telefon, skriver signaturen "Moment 22". Foto: Sandra Nordin

Replik: Gynmottagning för vem?

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Signaturen MB skriver i sin insändare 24 augusti att man inte kan få tid för en hälsoundersökning på Mälarsjukhusets gynklinik om man inte har några besvär. Man får inte komma dit om man har besvär heller, bara om det är akut.

Jag blev hänvisad till Kvinnohälsan när jag ringde för cirka ett år sedan. Mitt problem ansågs inte akut. Jag säger till sköterskan att det går ju inte att komma fram på telefon till Kvinnohälsan och sköterskan svarar: "Jag vet"!

Jag försöker ändå att ringa Kvinnohälsan men jag ger upp efter två veckor med 10–15 försök varje dag. Man hamnar ju inte ens i en kö. Det bästa är om man kan få knappa in sitt telefonnummer och bli uppringd, men det finns inte hos Kvinnohälsan.

Mitt problem blev sedan akut och då fick jag höra att jag skulle ha sökt tidigare!

Att gå till en gynekolog är nog bland det mest jobbiga och utlämnande man kan göra, Så när man söker hjälp, då behöver man verkligen få hjälp. Men var finns hjälpen?

Moment 22

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

MälarsjukhusetRepliksjukvård och hälsa
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka