Vid riktigt isigt underlag är den bästa garantin att inte halka att använda dubbar på cykeln och broddar på vinterkängorna, skriver Jorma Seimilä.

Replik: Hyveln kan inte användas var som helst

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till insändaren "Gör något åt isen vid Munktellarenan", publicerad den 22 januari.

Munktellstaden är ett område som halkbekämpas tillsammans med många andra områden i Eskilstuna/Torshälla. Områdena är uppdelade i distrikt, där olika entreprenörer hjälper till att sköta halkbekämpningen. Utanför fastigheter där fastighetsägaren är ansvarig för driften, sköter vi inte halkbekämpningen. Då ansvarar fastighetsägaren själv.

Sammanlagt är det många kvadratmeter som ska halkbekämpas och därför är vi ute med alla resurser vi har. Förra veckans omslag i vädret med rikligt snöfall som övergick i regn och sedan kallt igen, gjorde att det var en stor utmaning att halkbekämpa på grund av all is som bildades.

Vår hyvel kan vi inte använda var som helst då den också förstör beläggningen. Vid stora väderomslag har inte heller det grus vi använder optimal effekt då det glider undan och lägger sig i de spår som bildas i istäcket.

Vid riktigt isigt underlag är den bästa garantin att inte halka att använda dubbar på cykeln och broddar på vinterkängorna. Du kan följa våra dagliga insatser på eskilstuna.se/snorojning

 

Jorma Seimilä

Chef på gatuavdelningen, stadsbyggnadsförvaltningen, Eskilstuna kommun

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

ReplikTrafiksnö
Relaterat