Det är bra att det finns aktiviteter för seniorer men om kommunen inte når ut med information om dem är det värdelöst, skriver Jan em. Foto: Annette Friberg / SCANPIX

Replik: Kommunen är dålig på att informera seniorer om aktiviteter

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till enhetschefen Malin Sjöbergs artikel, "Vi har ett brett utbud av aktiviteter för seniorer", publicerad den 30 januari. Inlägget förstärker min uppfattning att kommunens aktiviteter för seniorer är ”hemlig verksamhet”

Malin Sjöberg skriver om fasta och mobila mötesplatser och en mängd olika aktiviteter. Det låter ju jättebra, men om de flesta seniorer inte känner till aktiviteterna är de ju värdelösa.

En gång fick jag höra att det hade funnits en teckningslista för en gratis bussresa till Nyköping, men det visste endast de som råkat ha vägarna förbi den mötesplatsen. Jag anser att om kommunen har aktiviteter som riktar sig till seniorer så bör man informera samtliga pensionärsorganisationer om vad erbjuds.

De flesta organisationer har en mejladress även om det är få medlemmar som har en dator. Informationen måste komma ut i tid. Det som planeras för april måste pensionärsorganisationerna få besked om senast i februari.

PRO:s samorganisation anordnar tillsammans med kommunbiologerna sommarunderhållning vid Årby stugan. Ni har inte någon gång vad jag vet utnyttjat dessa tillfällen för att erbjuda pensionärer skjuts dit.

Jan em

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

PensionärReplikSeniorerÄldreomsorg
Relaterat