Eskilstuna kommun sätter upp vägvisningar på vägar de ansvarar för medan skyltning till exempelvis Sigurdsristningen är Trafikverkets ansvar.

Replik: Kommunen har inte ansvar för alla skyltar

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till insändaren "Saknas det turistmål i Eskilstuna", publicerad den 3 juli. När de bruna skyltarna började användas var det Riksantikvarieämbetet som avgjorde vilka mål som var ”av stort turistiskt intresse”. I dag är det väghållningsmyndigheten. Det betyder att Eskilstuna kommun sätter upp vägvisningen på de vägar vi ansvarar för (där vi är väghållare). I vår vägvisningsplan har vi med två ”turistiskt intressanta mål”, Rademachersmedjorna och Gamla staden. Dit finns det i dag vägvisning men den är inte brun, för skyltarna sattes upp när Riksantikvarieämbetet fortfarande hade det ansvaret. Planen är att byta ut dem mot bruna skyltar i samband med att den nya högskolan öppnas.   

För andra turistmål i kommunen, till exempel Sigurdsristningen eller Parken Zoo, ligger ansvaret för skyltningen hos Trafikverket.

Joachim Dahlgren

t.f. avdelningschef på trafikavdelningen

Stadsbyggnadsförvaltningen, Eskilstuna

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunReplikTurism
Relaterat