Insändaren "Vården i Eskilstuna är under all kritik" får ett svar från ansvariga på Mälarsjukhuset. Foto: Anders Wiklund, TT

Replik: Kvinnohälsovården på sjukhusen är till för allvarliga problem

Replik
annons

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar på insändaren "Vården i Eskilstuna är under all kritik", publicerad den 23 augusti.

Landstinget Sörmland har gjort flera satsningar för att förbättra och utöka kvinnohälsovården i Sörmland. Det finns i dag, förutom klinikerna på länets tre sjukhus även tre privata mottagningar: en i Eskilstuna, en i Nyköping och en i Strängnäs. En upphandling för privat mottagning i Katrineholm förbereds dessutom just nu. Trots både ekonomiska satsningar och upprepade upphandlingar så är det dock tyvärr fortfarande ett högt tryck på verksamheten och det är svårt att möta den efterfrågan som finns. Vi för ständigt en dialog med vårdgivarna kring hur vi ska kunna förbättra tillgängligheten, bland annat genom att skapa goda förutsättningar för att få fler gynekologer till Sörmland.

Kvinnohälsovården vid länets sjukhus är specialistkliniker där akuta, allvarliga problem tas omhand. Sjukhusens kliniker gör inga allmänna hälsokontroller. Första instans är alltid primärvården. Några neddragningar inom kvinnokliniken eller BB, som beskrivs i insändaren, har inte skett i Sörmland.

Vi beklagar att du inte fått en tid som du önskat för kontroll, eller tid i telefon för rådgivning och svar på de frågor du kan tänkas ha, men ber dig återkomma.

 

Asghar Farahani

chef för Hälsoval Sörmland

Kristina Cedergren

verksamhetschef kvinnokliniken Mälarsjukhuset

 

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Repliksjukvård och hälsa
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka