Jan Malmkvist tycker att det till skillnad mot Moderaterna behövs skattehöjningar, bland annat för att förbättra äldreomsorgen. Foto: Anders Wiklund, TT.

Replik: "Moderaterna är så anti vanliga pensionärer"

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar på Jari Puustinens och Robin Tannarps debattartikel "Regeringens höjda skatter slår hårt mot tillväxten" publicerad den 19 augusti.

Dessa två representerar ett parti vars ledare anser att 08-orna är smartare än lantisarna och de har mage att klaga på höjda skatter. Jag är pensionär och jag vet att Moderaterna drev på för att vid fem tillfällen höja skatten för oss pensionärer. Det är ju enkelt att slå mot oss pensionärer för vi är många men inte enade och har en väldig liten representation i de beslutande församlingarna.

Jag som pensionär kanske inte behöver vara så rädd för egen del för den miljöförstöring och de naturkatastrofer som följer men jag tänker på barnen som ska växa upp.

När jag ser på tv och där de redovisar hur stora utsläpp som flyget medför tycker jag att alla partier, även Moderaterna borde stödja den relativt måttliga flygskatten som det talas om. Även om den är låg så kanske den kan bromsa lite, lite grann.

När jag sedan läser att alliansen ska väcka misstroendeförklaring mot vissa ministrar på grund av föreslagna skattehöjningar då tar jag mig för pannan, sandlådebeteende tycker jag.

Pengar behövs till bland annat äldreomsorgen då den inte är något att yvas över.

När jag ändå kritiserar moderaterna för att de är så anti vanliga pensionärer kan jag ta att de är så emot bidrag, men tycker avdrag är så jättebra, ränteavdrag till exempel.

Men om vi döper om bostadsbidrag till hyresavdrag, man får avdrag på hyran. Avdrag istället för bidrag, det borde väl vara okej för moderaterna?

Inför förra valet när Jari var i Skiftinge ställde jag frågan hur mycket lägre skatt Reinfeldt fick efter det sista jobbskatteavdraget. Jari kunde inte svara på det utan skulle återkomma, vilket han inte gjort ännu.

Jan Malmkvist

Pensionär

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

ModeraternaReplikpensionerskatter
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka