Kim Fredriksson, Sverigedemokraterna, svarar på moderaten Jari Puustinens insändare om fler övervakningskameror.

Replik: Mycket snack och liten verkstad från Moderaterna

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Lördagen den 30 september skrev Moderaternas starke man Jari Puustinen att han och hans parti i Eskilstuna vill se fler övervakningskameror i kommunen. Det är förstås bra och varmt välkommet, men för partier som sitter på makten är det viktigare att granska vad de faktiskt gör och inte vad de vill.

Att Moderaterna vill ha fler övervakningskameror i kommunen är inget nytt under solen. Frågan är tydlig, trots tre års innehav av makten varför har det inte tillkommit fler kameror i kommunen? Särskilt anmärkningsvärt är det att de dessutom innehar ordförandeposten i Trygga Eskilstuna och därmed har ett extra ansvar på just trygghetsfrågan.

Det som däremot har hänt är att vi från Sverigedemokraterna lagt flertalet förslag för att stärka tryggheten i kommunen. Några av de förslagen är att fler övervakningskameror ska sättas upp på strategiska platser runt om i kommunen. Varje gång Moderaterna har haft våra skarpa förslag framför sig om just detta så har deras svar varit otydligt. Den tydlighet som de ger uttryck för via olika medier är som bortblåst när de väl har chansen att faktiskt göra något. Det är anmärkningsvärt och tyvärr en av orsakerna till att otryggheten fortfarande ligger som en våt filt över Eskilstuna. Det räcker inte bara med ord utan det krävs även handling för att skapa trygghet i kommunen.

 

Kim Fredriksson, (SD)

oppositionsråd, Sverigedemokraterna Eskilstuna

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

ModeraternaSverigedemokraternaReplikTrygghet
Relaterat

Mest delat denna vecka