Eskilstuna kommun och FTI svarar på flera insändare som handlat om nedskräpning.

Replik: Nedskräpning är både olagligt och straffbart

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar om nedskräpning i Eskilstuna och replik på tre ärenden som har anmälts till kommunen under semesterperioden.

Att ställa saker utanför en återvinningsstation, en busshållplats, i ett dike eller någonstans där det inte ska vara räknas som nedskräpning och är både olagligt och straffbart.

När det gäller anmälan om nedskräpning runt återvinningsstationen i Fröslunda och Borsökna är det FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) som har ansvaret för återvinningsstationerna i Eskilstuna. FTI städar på återvinningsstationerna flera gånger i veckan. Det mesta av det som står utanför återvinningsstationerna är sånt som inte ska lämnas där alls, utan ska köras till en bemannad återvinningscentral eller hämtas av entreprenör vid fastigheten.

Verksamheter får inte använda återvinningsstationerna alls utan ska alltid ha ett eget abonnemang för upphämtning. Det är kommunens miljö- och räddningstjänstförvaltning som bedriver tillsyn över detta. FTI har i dag inga planer på att stänga någon återvinningsstation i Eskilstuna.

En annan anmälan om nedskräpning berör marken mellan Hemköp och brandstationen. Det är privat mark och markägarens ansvar att sköta om och städa. Slutligen anmälan om nedskräpning mellan Hälltorpsvägen och infarten till Torshälla. Vi har kontrollerat sträckan och konstaterar att det är fritt från skräp nu.

Felanmälan som rör återvinningsstationer kan göras på ftiab.se och annan felanmälan i kommunen görs via eskilstuna.se, för att anmälan ska komma in i kommunens ärendehanteringssystem och dirigeras till en ansvarig.

Jorma Seimilää

gatuavdelningen Eskilstuna kommun

Jenny Randborg

FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

MiljöReplik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka