Signaturen Olof undrade varför präster och diakoner åker till Örebro på möte. Fredrik Selander svarar honom. Janerik Henriksson, TT.

Replik: Örebro ligger också i Strängnäs stift

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till insändaren "Varför ha möte i Örebro?" publicerad den 22 september.

Signaturen ”Olof” är kritisk till att Strängnäs stifts alla präster och diakoner nyligen samlades till möte i Örebro och att ”ett annat län” därmed gynnades. Kan så vara ur ett Strängnäs stadsperspektiv. Men eftersom stiftet innefattar såväl Närke som Sörmland och del av södra Stockholms län så höll stiftet sig ändå på ”hemmaplan”. Oavsett var mötet äger rum får några en liten resväg. Under mötesdagarna hade vi goda möjligheter att utnyttja egna lokaler för sammankomsterna.

Biskopen sammankallar präster och diakoner till ett möte var fjärde år. I år sammanföll detta med att Svenska kyrkan uppmärksammar reformationens 500-årsjubileum. Eftersom Örebro är födelsestad för Sveriges reformator Olaus Petri var det lämpligt att förlägga mötet till dit.

Fredrik Selander

stiftsdirektor Strängnäs stift

Läs mer om dessa ämnen

Svenska kyrkanReplik

Mest delat denna vecka