I svåra tider borde politiken frysa eller sänka arvoden eller anpassa dem till kommunens ekonomi, skriver Sverigedemokraten Björn Karlsson.

Replik: Politiker borde sänka sina arvoden

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till debattartikeln "Majoritetens nyårslöfte – att höja sina arvoden", publicerad den 8 januari.

Tyvärr har övriga oppositionen i Strängnäs medvetet missat att vi Sverigedemokrater också var emot majoritetens höjningar av arvoden. Hela oppositionen var enigt i samtliga mötesforum där frågan behandlades. Sverigedemokraterna var med andra ord ytterst tydliga med att höjningar är fel.

På senaste kommunfullmäktige betonade vi att det inte är rätt att höja arvoden när man samtidigt gör svåra besparingar. Politiker borde istället visa vägen genom att sänka sina arvoden.

Att man ser över arvoden är förstås inte fel, utan snarare viktigt att den översynen sker kontinuerligt. Men det innebär inte att det blir höjningar med automatik, utan snarare ska politiken alltid vara i framkant med ansvaret och i svåra tider frysa eller sänka arvoden eller ta fram en modell som följer kommunens ekonomi.

Björn Karlsson

Gruppledare, Sverigedemokraterna Strängnäs

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaSträngnäsPolitikerReplik
Relaterat