Gösta Johnsson anser det osmakligt och oseriöst att försöka ta politiska poäng när Sverige har drabbats av den största naturkatastrofen i modern tid.

Replik till Moderaternas debattartikel om bränderna

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Genom att välja en annan väg för utvärdering av skogsbranden i Västmanland 2014 än den avgående Alliansregeringen föreslagit hävdar moderaterna Beatrice Asp och Lotta Finstorp i en debattartikel i Eskilstuna Kuriren den 21 juli 2018 att den nu sittande regeringen försämrat krisberedskapen och därmed orsakat de terrängbränder som nu pågår i Sverige.

Jag anser att det är rent ut sagt osmakligt och oseriöst att försöka ta politiska poäng med sådana svepande påståenden när Sverige har drabbats av den största naturkatastrofen i modern tid, speciellt som resultatet av det förslag som Alliansregeringen presenterade aldrig realiserades och därför inte är jämförbart med sittande regeringens val av utvärderingsmetod.

Med lite eftertanke hos Beatrice Asp och Lotta Finstorp kanske det var Alliansen eget tillkortakommande vid branden i Västmanland 2014 som gjorde att den nu sittande regeringen valde en annan utvärderingsmetod.

Tilläggas bör också att skattesänkningar ger varken fler helikoptrar och inte heller fler brandflygplan. Däremot förefaller vårt nordiska samarbete, medlemskapet i EU och även möjlighet till hjälp från Natos civila enhet vara en fantastisk resurs i krislägen och det fungerar dessutom. Något att dra lärdom av för SD och alla andra som vill gå ur EU.

Gösta Johnsson

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

ModeraternaReplikbrand
Relaterat