Vänsterpartiet hade chans att presentera förslag när Eskilstunas kulturpolitiska plan beslutades tidigare i år, men partiet yrkade ingenting, skriver Niklas Frykman, L.

Replik: Varför presenterar inte Vänsterpartiet sitt kulturlyft?

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till Vänsterpartiets debattartikel " Eskilstuna behöver ett kulturlyft" publicerad den 14 augusti. Vänsterpartiet vill ha ett kulturlyft, skriver Maria Forsberg och Annette Stavehaug. Inget fel med den ambitionen. Kulturen kan vara en viktig kraft för att spegla och granska samhället och bidra till den enskilda människans frihet och självständighet. Det som är märkligt är att när Eskilstunas kulturpolitiska plan beslutades tidigare i år så yrkade Vänsterpartiet – ingenting. Inga egna förslag, inga ändringar, inga strykningar. Det hade ju annars varit ett utmärkt tillfälle för Vänsterpartiet att presentera sitt ”kulturlyft”.

Liberalerna däremot lämnade in fyra sidor med förslag på tillägg och ändringar. Det innehöll allt från konst och danslokaler till barnkulturår och till hur fler ska kunna leva på sitt kulturskapande genom företagande. Samt hur näringslivet ska bli mer delaktigt i kulturen. Och framför allt att kommunen ska fokusera på att den kultur som skapas ska hålla hög kvalitet – ett mål som till vår stora förvåning inte fanns i planen.

Liberalerna har kort sagt presenterat en mängd idéer om hur kulturlivet i Eskilstuna ska lyftas. Ett rikt kulturliv behövs för att skapa fler jobb, för att göra staden mer levande och attraktiv men framför allt behövs kulturen för sitt eget värdes skull. Vad Vänsterpartiet har för konkreta förslag är oklart, men de är förstås välkomna att ansluta sig till våra.

Niklas Frykman, L

gruppledare, Liberalerna Eskilstuna

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

LiberalernaVänsterpartietKulturReplik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka