Koalitionen i Landstinget svarar Abshir Osmans insändare som kritiserade det politiska styret. Foto: Sandra Nordin.

Replik: Vårt ledarskap lyssnar för att verkställa

Replik

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till Abshir Osmans insändare den 12 september om att det politiska styret inte löst landstingets problem. Det är förvånande att den moderata landstingspolitikern är så okunnig om de investeringar som gjorts i Landstinget under denna mandatperiod. Det är därför läge att påminna Osman om att vi i koalitionen har investerat närmare 200 miljoner på viktiga och strategiska personalområden.

Vi har höjt lönerna till våra sjuksköterskor och erbjuder 10 000 kronor i studiestöd per månad åt våra undersköterskor som väljer att läsa vidare till sjuksköterskor. Vi har infört fler AT- och ST-läkartjänster, samt genomfört en avgiftsfri primärvård. Senast investerade vi för att införa lättakuter på våra vårdcentraler. Vi har även fattat beslut om ett tiopunktsprogram som ska leda till bättre arbetssituation och arbetsmiljö för våra medarbetare. 

Att slänga ur sig påstående som Osman gör om att landstinget inte gör sitt yttersta för att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare är att förminska inte bara oss som styr, utan också alla medarbetare som gör sitt bästa för att komma tillrätta med situationen. Vi i koalitionen visar ett tydligt ledarskap genom att ta ansvar och fatta nödvändiga beslut för att förbättra medarbetarnas arbetsförutsättningar.

 

Monica Johansson (S)

landstingsstyrelsens ordförande

Mattias Claesson (C)

vice ordf. i landstingsstyrelsen

Anna Wåhlström (Mp)

folkhälso- och miljölandstingsråd

Fredrik Lundgren (L)

hälso- och sjukvårdslandstingsråd

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Landstinget SörmlandReplik
Relaterat

Mest delat denna vecka