Liselotte Perbro, hyreschef på Kommunfastigheter i Eskilstuna, svarar på en insändare som handlade om reglerna för seniorlägenheter. Foto: Marie Bremberg

Replik: "Vi strävar efter en rättvis bostadskö"

Replik
annons

Det här är en replik. Repliken är en text där man ges möjlighet att bemöta information i en tidigare ledare, debattartikel eller insändare. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Svar till insändaren ”Märkligt kösystem hos Kommunfastigheter”, publicerad den 19 augusti. Vi beklagar verkligen att vi inte kan erbjuda lägenheter till alla som önskar det men det är tyvärr så situationen ser ut för tillfället. Vi har nu som mål att bygga cirka 300 nya lägenheter per år för att på sikt minska bostadsbristen och korta kötiden.

Vi strävar efter att reglerna för vår bostadskö ska vara så rättvisa som möjligt. Bonuspoängen som befintliga hyresgäster får vart femte år infördes för att våra hyresgäster ska ha möjlighet att byta lägenhet, om de till exempel behöver sänka sin hyreskostnad när livet förändras.

Årets statistik visar att cirka två tredjedelar av de seniorlägenheter som förmedlats har gått till externa sökande så det finns goda möjligheter att få ett seniorboende även om man inte är befintlig hyresgäst. Men vi förstår din synpunkt och tar med oss den till nästa översyn av boköreglerna.

Liselotte Perbro

hyreschef, Kommunfastigheter

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna KommunfastigheterReplik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka