Här är bilden på lastbilen som Elenor Andersson skickade till tidningen den 14 augusti. Foto:

72425: Elenor Andersson tog månadens läsarbild på den fastklämda lastbilen

Eskilstuna

En tisdagskväll i augusti hörde Elenor Andersson en smäll utanför sitt fönster. En lastbil hade fastnat under järnvägsbron på Vasavägen. Bilden hon tog på olyckplatsen blev utsedd till månadens läsarbild och hon belönas med 999 kronor.

Det var två kandidater som skickade in jättebra nyhetsbilder på lastbilen till tidningen och det var väldigt jämnt. Men Elenor Andersson, 48 år, var snabbast med att skicka iväg sin bild från olycksplatsen. Hon blir 999 kronor rikare då hennes insats ledde till att hon tog månadens läsarbild.

Elenor Andersson tvekade inte en sekund på att springa ut till olyckplatsen för att hjälpa till. Foto:

Elenor Andersson är född och uppvuxen i Eskilstuna och arbetar som undersköterska. När hon hörde smällen utanför sitt hem runt 19-tiden på tisdagskvällen den 14 augusti tvekade hon inte en sekund på att springa ut.

– Jag hörde världens smäll. Då förstod jag nästan att någon hade kört in i bron, och då tänker man på om det är någon som är skadad och behöver hjälp. Eftersom jag jobbar inom vården har jag det i mig, säger Elenor Andersson.

Föraren uppgavs initialt vara oskadd, men senare på kvällen tillkallades ambulans. Förarens skadeläge är oklart. Vägen stängdes och tågtrafiken mellan Strängnäs och Eskilstuna stoppades i flera timmar.

– Det var bara tur att det inte blev värre. Folk gasar på ganska bra här utanför och det är lite dålig sikt under den viadukten, säger Elenor Andersson.

Hon har sedan ungdomen haft ett brinnande intresse för fotografi och har skickat in många fina och uppmärksammade bilder under ett antal år, vilket tidningen tidigare skrivit om.

– I vanliga fall skickar jag in väldigt mycket läsarbilder. Men det här är första gången jag får en nyhetsbild publicerad.

Vad kommer du att hitta på för pengarna?

– Jag gillar att åka och fotografera i andra städer. Det blir nog en liten tågresa till en annan stad, säger Elenor Andersson.

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU TAR NYHETSBILDER ELLER FILMAR

Om det är en nyhetshändelse, tänk på att inte vara i vägen eller störa personal på platsen. Visa respekt och medmänsklighet när du dokumenterar händelser, tänk på den personliga integriteten. Ta inte bilder eller filma inte personer i nöd – hjälp dem i stället. Följ alltid lagen när du tar bilder.

Fotografernas tips – så tar du bästa nyhetsbilden

1. Ta många bilder och om möjligt ur olika vinklar.

2. Gå nära ditt motiv om det inte riskerar att hota den personliga integriteten eller störa.

3. Undvik att fotografera i motljus.

4. Blev bilden väldigt mörk? Om du vill: Justera ljusnivån i bilden med mobilens redigeringsverktyg. Men lägg inte filter på din nyhetsbild.

5. Ta dina bilder och filmer på bredden med mobilen.

Tipsa Eskilstuna-Kuriren!

SMS/MMS: 724 25

Mejl: tips@ekuriren.se

Tipsformulär: https://www.ekuriren.se/tipsa-oss/

Du kan även skicka meddelande på vår Facebooksida.

Läs mer om dessa ämnen

FotograferingLäsarbildTrafikolycka