84-årig kvinna körde mot trafiken på E 20

Sörmland

Det var mitt i natten och den 84-åriga damen var på väg hem. Hon satt bakom ratten på sin bil, skulle köra av från E 20 mot hemmet när hon plötsligt stoppades av polisen. 84-åringen hade kört i fel körriktning på E 20.

Det var vid 02-tiden natten mot onsdagen som polisen fick ett antal telefonsamtal från bilister som hade färdats på E 20 i trakterna av Eskilstuna och Strängnäs. Bilisterna berättade samma sak: de hade mött en bil som kom körande i fel körriktning på motorvägen.

Polisen ryckte ut och jakten på det felkörande fordonet tog fart. Vid en av avfarterna i trakten av Strängnäs fick en av poliserna napp. Polisen lyckades lokalisera bilen och kunde få stopp på den. Bakom ratten satt den 84-åriga kvinnan.

Kvinnan som enligt polisen var mycket förvirrad och trött berättade att hon hade kört från Åre tidigare under dagen och att hon nu var på väg hem.

— Färden från Åre ska ha börjat redan vid 14-tiden på dagen. Nu var klockan 02.20 på natten. Hon hade kört i fel färdriktning, på vänster sida och det var ett flertal bilister som ringde till oss berättar polisen Benny Ljungkvist.

Han berättar också att 84-åringens körkort omhändertogs omedelbart och att kvinnan nu är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KrimTrafik

Mest delat denna vecka

Relaterat