Mats Karlsson, arbetsförmedlingschef för södra Sörmland. Foto:

Arbetssökande får utökat digitalt stöd

Sörmland
annons

Från och med nästa vecka kan arbetssökande i södra Sörmland välja att få stöd från en arbetsförmedlare via telefon eller webb i stället för att besöka en arbetsförmedling.

Redan i dag är det möjligt att skriva in sig på arbetsförmedlingen via webben. Från och med nästa vecka kommer arbetssökande även att kunna ha sitt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon eller videosamtal. Den som inte behöver mer fördjupat stöd från arbetsförmedlingen kan även välja att få fortsatt service och handläggning via telefon eller webb.

— Vi är glada att vi nu kan komplettera vår service lokalt med service via telefon och webb, eftersom vi vet att det är något som efterfrågas av våra arbetssökande, säger Mats Karlsson, arbetsförmedlingschef för södra Sörmland.

Den här utökade servicen på webb och telefon införs successivt i hela landet och väntas vara fullt utbyggd under 2019. Från den 4 september är det bland annat dags för arbetssökande i Sörmlandskommunerna Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta.

Några exempel på stöd som arbetssökande kan få via telefon eller webb är: coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv och personligt brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandArbetsmarknad
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka