Årets företagare i KFV prisades

Sörmland
annons

Från två till 15 anställda på några år och mångdubblad omsättning, tillsammans med gott bemötande och god tillgänglighet, gav Katrineholms buss priset som Årets företagare i Katrineholm 2017. Dito i Flen blev Habib Aissaoui, som enligt motiveringen driver "Sörmlands Ullared" med imponerande lönsamhet.

Tillgängligheten, och att de är två stycken delägare. Det tror Sven Carlsson och Martin Kylestorp är hemligheten bakom sitt företag Katrineholms buss framgångar. På fredagen fick de ta emot utmärkelsen Årets företagare 2017 i Katrineholm av Företagarna KFV.

— Svarar man i telefon klockan tre på natten och tar en körning är man tillgänglig. Men hade vi inte varit två delägare hade det inte gått, säger Sven Carlsson, som beskrev beskedet om utmärkelsen som "omtumlande och mycket roligt".

Under några år, när tågen inte varit helt pålitliga, har det gått desto bättre för bussföretaget. Det största uppdraget är skolbusstrafiken, men Katrineholms buss ordnar också paketresor, resor till olika evenemang som Vårruset i Norrköping och Nordiska trädgårdar på Älvsjömässan. Omsättningen har artondubblats på några år och från två anställda har Katrineholms buss nu 15 anställda och några chaufförer som hoppar in extra.

— Martins och Svens trevliga sätt och bemötande genomsyrar hela personalen, sa Anne Hofstedt från Företagarna KFV, som läste motiveringen till vinsten, innan Samhällsbyggnadsförvaltningens chef Lars Hågbrandt delade ut diplom, statyett, blommor och present.

I Vingåker utsågs Hans Johansson från företaget Sjötorps bygg till Årets företagare. I motiveringen står att läsa "Företaget vågade satsa på nybyggnationer av bostadshus i Vingåker i ett läge där många, efter så lång verksamhetsperiod skulle trappa ned, gjorde Sjötorps Bygg det motsatta och satsade rejält på att expandera sin verksamhet".

I sitt tacktal på Safiren sa Hans Johansson att han tänkte "Äntligen", när han fick veta att han skulle få utmärkelsen.

  • Habib Aissaoui, prisad som Årets företagare i Flen 2017. Foto:
  • Glada och lite omtumlade var Martin Kylestorp och Sven Carlsson, från Katrineholms buss. Foto:
  • Hans Johansson, Årets företagare i Vingåker. Foto:
1/

Habib Aissaoui fick under Näringslivsdagen ta emot utmärkelsen som Årets företagare i Flen 2017. Habib Aissaoui driver Fabriken i Sparreholm, ett företag som i motiveringen liknas vid ett Sörmlands svar på Ullared. "Habib ser möjligheterna med ett bra läge i Sparreholm och närheten till många kunder. Företaget har från 2013 till 2015 ökat omsättningen från nio till 40 miljoner med imponerande lönsamhet. Satsningarna fortsätter med restaurang och planer finns även på ett vandrarhem", skriver Företagarna KFV i motiveringen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FlenKatrineholmVingåkerEkonomi/Företag
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka