Bakterielarm och mordförsök – fjärde kvartalet i bilder

Sörmland

Några av alla bilder som publicerades under sista kvartalet 2017

2 december poserade Simon Lindström i sin julkostym. När jobbet utlyste en jultröjetävling gick tävlingsmänniskan Simon all in och nöjde sig inte med en vanlig ful jultröja. Via en amerikansk sajt hittade han det han sökte och efter smärre passformsjusteringar av farmor kammade han hem delad förstaplats. Foto:

6 oktober invigdes ett av Sveriges största konstverk, Bältdjuret. På sin upphöjda plats utefter E20 i Kjula står den numera färgglada gamla flyghangaren som ett landmärke. Men vad döljer sig inuti…? Foto:

1 november framträdde Thåström med band i Stiga Sports Arena i Eskilstuna. Det blev också premiären för rockkonserter i den nya arenan. Den nya rockscenen höll måttet och Eskilstunaborna kan se fram emot nya musikevenemang. Foto:

18 november arrangerades Puffens race på Eskilstuna motorsportcenter, en dag då pengar samlades in för Johan "Puffen" Nordling som skadade sig svårt i en olycka i USA tidigare under hösten. Foto:

  • 19 november styrketränade paret Jenny och Fredrik Spång på Thors gym i Torshälla. I oktober vann de SM för par i bodybuilding. Foto:
  • Foto:
1/

5 december spelade Linden toppmatch mot Segeltorp. Fredrik Nyberg kunde i matchen bli historisk om han gjorde mål, då skulle han vara första spelaren i Lindens historia som gjort 100 pytsar. Det blev inga mål men väl tre assist, matchen slutade med förlust, 3-6. Foto:

10 oktober träffade Extra Strängnäskillen Vincent Muskel Berg, som låtit tatuera sina ögonvitor. Foto:

16 december arrangerade Eskilstuna mopedkultur en julrusch, ett tjugotal tomteklädda personer åkte moped genom Eskilstuna i drygt 1,5 timmar. Foto:

24 oktober träffade vi 17-åriga Tilda Kelly från Strängnäs som är en unik tränartalang och redan respekterad aikidoinstruktör. Foto:

2 november svingar Stefan Björk kettlebell på Friskis och Svettis där han tidigare var gymansvarig. Numera jobbar han för huvudkontoret i Stockholm med träningsutveckling. Foto:

31 oktober träffar tidningen syskonen Sofia Hamelin och Pär Nordling som berättar om sin bror, Johan "Puffen" Nordling, som skadades svårt i en motocrossolycka i USA. Foto:

6 december spelade Weeping Willows på Lokomotivet i Eskilstuna. Bandets frontfigur och sångare Magnus Carlson lyfte taket i Lokomotivet under kvällen. Foto:

Maskrosbarn, otrygg skoltid, föräldraskap som ensamstående, tuffa arbetsförhållanden och ekonomiska motgångar. Men med en rejäl dos jävlaranamma och en osviklig tro på sig själv har Lotta Mari Eriksson gjort en ordentlig livsresa, och är just nu på god väg att förverkliga sin dröm. Drömmen om livet som Gotlandskeramiker. Vi träffade henne i hennes keramikverkstad i Torshälla i oktober. Foto:

Guif spelade i rosa matchställ i en match mot Alingsås i oktober för att stötta kampen mot bröstcancer. Här syns Mathias Tholin i anfall. Foto:

I oktober träffade vi Martir Aliu som singeldebuterade på svenska med r´n´b-influerade "Var med mig". Foto:

Migrationsverket trodde inte på att Zaki Hasani är homosexuell utan beslutade att utvisa honom till Afghanistan. Vi fick träffa honom och höra hans starka berättelse. Foto:

Den 4 november knivskars en 19-åring man i Skiftinge. Polisen utredde mordförsöket men någon gärningsman kunde aldrig gripas. Foto:

12 oktober: Då genomfördes en stor insats vid Djurgårdsberget i Eskilstuna efter en brand i den gamla militäranläggningen, som numera är verkstadsutrymmen. Foto:

Tre generationer mc-entusiaster på Ruskträffen i oktober. Bakom styret ser vi Anders Broman från Stockholm, i sidovagnen hans pappa Leif Broman från Österbymo och lille Valentin Broman, 4 år. Foto:

Den 9 november: En man i 40-årsåldern blev skjuten i Nyfors en annan man grips och häktas senare. Den misstänka gärningsmannen visade sig vara en av de två män som misshandlade en väktare i Fröslunda grovt i april 2017. Foto:

24 oktober bröt en kraftig brand ut i restaurang Finjan på Fristadstorget. Polisens tekniska undersökning gav tydliga tecken på att den var anlagd. Foto:

Larmet om jordbakterier i Eskilstunas vatten ledde till att hushåll och verksamheter uppmanades att koka sitt vatten innan användning. På Sundbyvägens förskola kokade de dricksvattnet till barn och personal men knapp vecka efter larmet fick de tillgång till dricksvatten via en vattentank på förskolans parkering. I drygt två veckor rådde kokningsrekommendationer. Foto:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandFotografering
Relaterat