Pia Dahlén, presschef på Eskilstuna Energi och miljö (EEM). Foto:

Bakterielarmet är unikt – "det här är första gången"

Sörmland

Under onsdagen gick det ut ett SMS till många Eskilstunabor. Det var första gången Eskilstuna Energi och miljö gjorde ett massutskick på det här sättet.

"Viktigt meddelande! Kokningsrekommendationer råder i centrala, norra och östra Eskilstuna för vatten som används till mat och dryck."

Det meddelandet gick ut som SMS till en mängd Eskilstunabor under onsdagen.

– Det här var en så stor händelse att vi ville nå fram inte bara till personer som är direktkunder hos oss, säger Pia Dahlén, presschef på Eskilstuna Energi och miljö (EEM).

Hon ger exemplet med de Eskilstunabor som bor i hyresrätt. De är inte själva kunder hos EEM då deras vatten ingår i hyran.

– Vi gick ut och använde den leverantör som vi normalt använder för de som anmält att de vill ha information från oss om exempelvis strömavbrott. Leverantören hjälpte oss att hitta alla registrerade telefonnummer i Eskilstunaområdet.

Efter att SMS:et gått ut syntes diskussioner i sociala medier om vilka som fått och inte fått meddelandet. Pia Dahlén förklarar att kontantkortstelefoner inte kommer med. Inte heller om man har en företagstelefon som är registrerad någon annanstans.

– Vi gjorde ett massutskick helt enkelt. Här har vi alltså inte tagit hänsyn till vilka som är kunder hos oss eller inte, utan här ville vi nå ut till allmänheten så fort det bara gick och i så stor omfattning som möjligt.

Har ni gjort ett sånt här massutskick tidigare?

– I den här omfattningen är det första gången.

Hur kommer det sig att ni gjorde den bedömningen?

– Det här är första gången vi har en såhär stor händelse och som omfattar ett så stort område. Vid andra händelser har vi kunnat kontakta de berörda på andra sätt just för att det handlat om en avgränsad yta. Men det är det inte vid det här tillfället. Det är första gången det är så stort och brett. Vi har fått ta till den här tekniken helt enkelt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

BakterielarmetDricksvatten
Relaterat

Mest delat denna vecka