Stefan Slagbrand, kontorschef på Nordea i Eskilstuna.

Bankflytt påverkar inte Eskilstuna och Strängnäs

Eskilstuna/Flen/Strängnäs
annons

Nordeas flytt av huvudkontoret till Finland påverkar inte företagets kunder i Eskilstuna, Strängnäs och Flen. Banken har kontor i Eskilstuna och Strängnäs vars personal inte heller påverkas av flytten.

— Jag ansvarar för alla kunder i Eskilstuna och de kan känna sig trygga med att vi kommer att vara kvar här. Min personal kommer att vara kvar. På det sättet är det ingen dramatik alls i det, säger Stefan Slagbrand, kontorschef på Nordea i Eskilstuna.

Det var på onsdagen som Nordea meddelade att styrelsen fattat beslut om att moderbolagets säte ska flytta till Finland. Enligt Nordea är det bra för företaget eftersom Finland är medlem i EU:s bankunion. Anna Storåkers, Sverigechef på Nordea, menar att det endast är ett fåtal personer som arbetar nära ledningen som flyttar.

— Våra övriga medarbetare kommer inte att påverkas alls. Vi är en stor och viktig arbetsgivare på alla de marknader vi verkar på. Det kommer inte att ändras, säger hon i ett uttalande på Nordeas hemsida.

Nordea är en stor arbetsgivare i Eskilstuna. Antalet anställda i Eskilstuna uppgår till närmare 190 stycken. Privatkontoret har 14 anställda. Det finns även ett kundcenter med uppåt 160 anställda som betjänar hela landet. Nordea har även en företagsenhet i Eskilstuna.

— Vi är en stor internationell bank som har verksamheter i väldigt många länder. Vart huvudkontoret finns påverkar naturligtvis inte respektive lands kontorsnät eller hur vi hanterar kunder. Det är en helt annan fråga, säger Stefan Slagbrand och fortsätter:

— Kunderna i Eskilstuna eller personalen i Eskilstuna kommer inte att påverkas någonting.

Enligt Stefan Slagbrand är det ingen kund i Eskilstuna som har lämnat banken på grund av beslutet att flytta huvudkontoret i Finland.

— I alla de kundmöten som vi har i dag så för vi en diskussion. Det är många kunder som undrar, precis som du undrar, hur det förhåller sig och man söker svar, säger han.

Nordea har även ett kontor i Strängnäs som inte heller det påverkas av huvudkontorets flytt. Nordea har inget kontor i Flen.

— Nordea har alltid varit svenskt i våra kunders ögon, men vi är den femte största banken i Europa just nu, säger Stefan Slagbrand.

— Det är inte den svenska, gamla banken som det var förr i tiden.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka