SD-politikern Nina Drakfors säger att hon har lämnat Granskning Sverige. Foto:

Efter granskningen av trollfabriken: SD-politikern Nina Drakfors riskerar uteslutning – ändå aktiv på GS

Granskning

Nina Drakfors medlemskap i Sverigedemokraterna kan komma att utredas. Hannyah Jörtoft, ordförande för partiet i distriktet Skaraborg, kommer att lyfta frågan på nästa styrelsemöte.

– Ja, jag kommer att lyfta frågan sedan är det upp till styrelsen att avgöra hur det blir, säger Hannyah Jörtoft.

SD-politikern Nina Drakfors från Skara var länge Granskning Sveriges enda ansikte utåt med en egen sida på sajten.

I Eskilstuna-Kurirens granskning hävdade Drakfors att hon har lämnat Granskning Sverige och gjorde det redan i december förra året. Men Drakfors är fortfarande administratör för sajtens facebooksida, hon har fortsatt dela deras material i sociala medier och bara för några dagar sedan, efter att hon sagt att hon lämnat GS, laddade hon upp nya klipp på Granskning Sverige.

Däremot togs Drakfors egen sida på Granskning Sveriges bort redan på måndagen, efter att Eskilstuna-Kuriren börjat ställa frågor till representanter inom Sverigedemokraterna.

Hannyah Jörtoft (SD) i Skaraborg vill inte kommentera Drakfors engagemang i Granskning Sverige men hon anser att kanalens intervjumetoder är olämpliga.

– Jag har förstått att de har ett aggressivt sätt för att ta reda på saker. Det är olämpligt att man gör på det viset och spelar in samtal i smyg. Det är inte så man jobbar som politiker, säger hon.

Jörtoft kommer inte att kalla till något extra styrelsemöte för att lyfta frågan om medlemsutskottet bör utreda Drakfors medlemskap, utan styrelsen kommer att ta ställning först vid nästa sammanträde som väntas bli i början på mars.

Nina Drakfors själv är inte förvånad att distriktsordföranden kommer att ställa frågan till styrelsen.

– Jag förstår att det kan bli så efter hur media framställt saken, säger Nina Drakfors som menar att det förekommit osanningar i rapporteringen.

– Om partiet vill granska det vidare är det helt okej för min del.

  • 18 februari publicerade Nina Drakfors inlägg på Granskning Sveriges youtubekanal. Foto:
  • Foto:
  • 16 februari publicerades två identiska inlägg på Granskning Sveriges respektive Nina Drakfors facebooksida. Foto:
  • Foto:
1/

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen uttryckte i torsdagens tidning att han anser att man inte kan vara en del av Sverigedemokraterna om man samtidigt är aktiv i Granskning Sverige. Han vill också förtydliga, efter intervjun i Eskilstuna-Kuriren 18/2, att han inte anser att Granskning Sveriges politiska agenda stämmer överens med hans partis.

– Vi har sett att de (Granskning Sverige) har uttryckt sig på ett sätt som inte går i hop med vår politik och våra grundläggande värderingar. Vi tar givetvis avstånd från deras politiska agenda som styr ett eller fler eller många av deras klipp, säger Adam Marttinen.

Huruvida han anser att Nina Drakfors ska lämna Sverigedemokraterna vill han inte uttala sig om.

– Jag kan inte avgöra hennes framtid i partiet. Är man aktiv för en organisation som företräder politiska åsikter som går på tvärs med våra grundprinciper kan man inte vara en del av vårt parti. Men det är upp till medlemsutskottet att granska om hon varit aktiv efter att hon sagt att hon slutat, säger Adam Marttinen.

Nina Drakfors vill inte kommentera detta utan håller fast vid att hon lämnat GS.

På Nina Drakfors blogg står det (20/2 2017) under fliken Granskning Sverige skrivet:

"Det är ingen hemlighet att jag sållat mig till Granskning Sverige. Jag stödjer Erik och Johans koncept fullt ut och har själv börjat ringa och ställa de frågorna media inte ställer. Jag har full tillit till programmet och dess värderingsgrund då jag fått privilegiet att samtala i flera timmar med programmets grundare Johan."

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaMediaPolitikTrollfabriken
Relaterat