Fira källkritikens dag – med vår bilaga

Sörmland

Det har gått nästan ett år sedan vi delade ut bilagan #viställerupp i hela Sörmland, både som papperstidning och på nätet. Nu är det dags att lyfta fram den igen – med anledning av källkritikens dag.

I tidningen #viställerupp lär vi dig hur du blir bättre på källkritik. Du får också kunskaper om hur seriös media arbetar, vilka lagar som reglerar yttrandefriheten och vad du inte får säga eller skriva på nätet och vilka straff det kan ge.

Du kan också läsa vår granskning om Trollfabriken på nytt. Juridiska experter menar nu att en del av det som sägs i kanalen Granskning Sverige kan vara straffbart. Läs vad Sven-Erik Alhem, före detta överåklagare säger om vissa av publiceringar som gjorts av Granskning Sverige.

LÄNKHär kan du läsa hela bilagan som e-tidning

LADDA NERHär kan du ladda ner bilagan som pdf

Källkritikens dag

Infaller den 13 mars och är en dag instiftad av tidningen Metro för att belysa behovet av att hålla huvudet på skaft när man konsumerar och agerar med nyheter på nätet och i sociala medier.

Källkritikens dag uppmärksammas bland annat på Kulturhuset i Stockholm där kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke närvarar.

TT

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

källkritik
Relaterat