Foto:

Flera trafikolyckor under morgonen

Trafik

Flera trafikolyckor inträffade på olika platser i Sörmland under tisdagsmorgonen, med stor trafikpåverkan som följd. Både riksväg 57 utanför Sparreholm och E 20 öster om Åkers styckebruk stängdes av tillfälligt, liksom E 4 vid Jönåker.

På riksväg 57 öster om Sparreholm inträffade en olycka vid 05.50-tiden på tisdagen. Två personbilar krockade av okänd anledning, och även en lastbil kom att bli inblandad i olyckan. Föraren hann dock undvika en rejäl smäll.

– Han hann bromsa och touchade bara i ett mitträcke, berättar Mats Elfwén på räddningstjänsten i Flen.

En person färdades i vardera fordon och alla tre uppges ha klarat olyckan väl.

– Alla var oskadda och ute ur bilarna, säger Elfwén.

I samband med insatsen på platsen stängde räddningstjänsten av trafiken på 57:an helt i riktning mot Sparreholm. Vid 06.30 kunde man släppa på trafiken igen.

Bara minuter efter olyckan på väg 57 inträffade en olycka på E 20 mellan Åkers styckebruk och Läggesta, i riktning mot Stockholm. Det larmet kom strax efter klockan sex på morgonen.

– Det var två bilar inblandade och det var rörigt på platsen. Vi gjorde en totalavspärrning i riktning mot Stockholm i ungefär 15 minuter, men nu har vi börjat släppa på trafiken igen, uppgav Hans Tollbom, inre befäl på Räddsam Mälardalen, vid 06.30.

Strax efter klockan sju kunde räddningstjänst lämna platsen. Då var det fullt framkomligt på platsen.

Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad i kollisionen.

Ytterligare en olycka inträffade på E 20 vid 06.25. Då körde en personbil in i vajerräcket mellan Lunda och Härad utanför Strängnäs, i riktning mot Eskilstuna. Föraren uppges ha varit ensam i bilen, och ska ha slagit i benet i ratten.

Tidigare under morgon krockade en personbil med en snöplog på E 4 vid Jönåker. Det larmet kom vid 05.30. Ingen person ska ha kommit till skada, men motorvägen stängdes tillfälligt av i södergående riktning och personbilen fick bärgas bort.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

E20JönåkerLäggestaSparreholmÅkers styckebrukBlåljus E4 Trafikolycka
Relaterat