Niklas Frykman (L).

Niklas Frykman siktar åter på riksdagen

Sörmland

Niklas Frykman från Eskilstuna föreslås som toppnamn på Liberalernas riksdagslista för Sörmland. Han ser som sin viktigaste uppgift att ta tillbaka det riksdagsmandat Sörmlandsliberalerna tappade vid förra valet.

— Det är klart att jag är glad och lite mallig, men känner samtidigt stor ödmjukhet inför uppgiften om det blir jag som får uppdraget, säger Niklas Frykan.

Liberalerna i Sörmland har hållit provval från slutet av augusti till mitten av september. När sammanräkningen blev klar nu i veckan stod det klart att Niklas Frykman fått flest röster. Nomineringskommittén har därför föreslagit honom som toppnamn på riksdagslistan för Liberalerna i länet. Som andranamn föreslås Sofia Remnert från Nyköping och på tredje plats Aziz Alis från Eskilstuna. Den slutliga listan fastställs på ett medlemsmöte 11 oktober.

— Den viktigaste uppgiften blir att ta tillbaka det riksdagsmandat Sörmlandsliberalerna tappade vid förra valet, säger Niklas Frykman.

— Det är en svår uppgift, men det är viktigt att Liberalerna finns representerade på riksdagens Sörmlandsbänk. Jag tror att det är bra med en bredd.

Niklas Frykman är i dag gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna, ett uppdrag han kommer att lämna om han blir invald i riksdagen.

Men ingenting är klart förrän det är klart. Först måste medlemsmötet säga sitt.

Niklas Frykman vann partiets provval också för fyra år sedan, inför valet 2014, och föreslogs också då som toppnamn. På medlemsmötet kuppades han bort. I stället blev det trean Ewa Callhammar från Katrineholm som toppade den slutliga listan.

Trots att Niklas Frykman var mycket besviken då, är han alltså beredd att försöka igen.

— Efter en hel del funderingar har jag kommit fram till att jag vill försöka. Jag tror att jag har något att bidra med och att jag skulle kunna företräda hela Sörmland i riksdagen. Jag känner också att jag har medlemmarnas förtroende.

— Den här gången är jag förberedd på att vad som helst kan hända. Jag tar absolut inte ut någon i förskott, men jag håller tummarna.

Även om Niklas Frykman verkligen tar plats som toppnamn på Sörmlandsliberalernas riksdagslista är det ingen garanti för att han når ända fram. Partiet måste göra ett bättre val än 2014 för att det ska bli verklighet.

Här kan du se samtliga nomineringar till Liberalernas riksdagslista för Sörmland.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

LiberalernaEskilstunaSörmlandPolitik
Relaterat

Mest delat denna vecka