Foto:

Fullastad buss på väg till cheerleading-SM i Nyköping välte i Sundsvall

INRIKES

Ungdomar i 15-20-årsåldern ombord när bussen välte på E4. Tre personer har förts till sjukhus, men föreningen är fast besluten om att genomföra helgens SM-tävling i Nyköping.

I helgen avgörs SM i cheerleading i Rosvalla med deltagare från hela landet. En buss med ungdomar från Luleå var under fredagsmorgonen med om en olycka på E4 i Sundsvall, på vägen ner till Nyköping.

Larmet om olyckan kom klockan 04.31.

Bussen, som hade 60 passagerare ombord, körde av oklar anledning av vägen och blev liggandes på sidan.

– Bussen var lastad med ungdomar i åldern 15-20 år som åkte från Luleå och var på väg till Nyköping, säger fotograf som varit vid olycksplatsen, till SVT Västernorrland.

Efter olyckan gick det svenska cheerleadingförbundet ut med ett pressmeddelande. Enligt den infon som de har fått via räddningstjänsten ska två av ungdomarna samt busschauffören ha förts till sjukhus. Deras skador uppger vara lindriga.

"Av naturliga och självklara skäl är också många av lagens ungdomar chockade och traumatiserade efter det som hänt", skriver förbundet i pressmeddelandet.

Den drabbade föreningens ordförande Johanna Agurell har uttalat sig till NSD och tjejerna ska ha bestämt sig för att fortsätta resan mot Nyköping och ställa upp i helgens tävlingar.

– Det är tuffa tjejer och de är ivriga att få tömma bussen på sina väskor nu. Men de måste vänta på att den ska bärgas, säger Johanna Agurell till NSD.

Cheerleadinglaget har körts till ett hotell i Sundsvall där de även har fått möjligheten att träffa en krisgrupp. Nu inväntar de en annan buss som ska köra dem vidare till Nyköping. Även här kommer en krisgrupp att finnas till hands.

– Nu måste vår tid gå åt att hjälpa föreningen och göra helgen till en bra upplevelse för alla medlemmarna i deras lag, trots denna hemska upplevelse, säger cheerleadingförbundets ordförande Katarina Eriksson i pressmeddelandet.

Läs mer om dessa ämnen

RosvallaE4 Trafik