"Hjälp, vi har ett rådjur i poolen!

TROSA
annons

När rullgardinen dras upp på morgonen vet man inte alltid vad som väntar. En Trosafamilj fick oväntat besök på lördagsmorgonen – av ett rådjur i poolen. – Det var en chock, säger familjen.

Vid 08-tiden på lördagsmorgonen fick SOS in ett alarm från en gård i Trosa. Men det handlade inte om att någon person råkat illa ut i samband med festande, som annars förekommer under helger. Ett rådjur hade hoppat ner i en familjs pool. En kvinna i aktuella familjen, som vill vara anonyma, berättar:

– Vi drog upp rullgardinen och fick en chock. Det låg ett rådjur på duken på vår pool och som inte kunde komma upp igen. Vi blev rädda och förskräckta och visst inte om vi skulle ringa någon viltjägare eller så.

Familjen visste inte vad de skulle ta sig till eller vem de skulle ringa. När kvinnan ringde SOS gick larmet till räddningstjänsten i Nyköping som kontaktade deltidsbrandmännen i Trosa. Men vid laget hade familjen samlat sig och börjat agera själva.

– Vi lyckades hjälpa det upp på fast mark igen. Det var trött och chockat och bara låg där en stund, säger kvinnan.

Men innan Trosas räddningstjänst kommit fram hade Bambi, efter att ha återhämtat sig en stund, rest sig upp på rangliga ben – och försvunnit.

– Det låg och vilade ett tag och sedan så stack det sin kos. Allt gick bra till sist. Något liknande har vi aldrig varit med om!

Polisen fick också larmet.

– Det ville väl antagligen svalka av sig, säger Urban Nordqvist, länsvakthavande befäl vid Sörmlandspolisen skämtsamt.

Läs mer om dessa ämnen

TrosaDjur
annons

Mest delat denna vecka