Inställda tåg mellan Läggesta och Eskilstuna under valborg

Sörmland

Under helgen kommer järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta att stängas av. Anledningen är bygget av dubbelspår på sträckan.

Från och med lördag den 22 april till och med klockan halv fem den 1 maj kommer inga tåg att trafikera järnvägen mellan Eskilstuna och Läggesta. Istället sätts bussar in på sträckan.

Orsaken är alltså bygget med dubbelspår mellan Strängnäs och Härad.

Trafikverket passar också på att utföra arbeten vid Strängnäs station i samband med avstängningen. Bland annat kommer den tillfälliga portalen över spåret att rivas och en rulltrappa att monteras vid resecentrum

I ett pressmeddelande varnar Trafikverket att de som bor och arbetar intill stationen kan höra buller från byggarbetsplatserna.

"Vi gör vårt bästa för att utföra så mycket som möjligt av arbetet dagtid, men vissa arbetsmoment kan även förekomma nattetid. Vi ber om överseende med att vi måste göra vissa arbetsmoment som kan upplevas som störande för närboende", skriver de.

Det är inte första gången som järnvägen mellan Läggesta och Eskilstuna stängs av och inte sista gången heller. Nästa tillfälle blir från måndag den 21 augusti till söndag den 27 augusti.

Under valborgshelgen ersätter SJ tågen med bussar, vilket innebär att restiden förlängs med cirka 30 minuter. Ersättningsbussarna kommer att avgå från Långbergsgatan i Strängnäs.

Läs också

( 12 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaLäggestaSträngnäsKollektivtrafikTrafikTåg

Mest delat denna vecka

Relaterat