Scanias "hemliga" testfordon i krock på 53:an – dörr slets loss

Sörmland

En olycka mellan en traktor och en lastbil inträffade på torsdagen på väg 53, lite drygt en kilometer från Harg i höjd med Skavsta utanför Nyköping. Lastbilen som skadades är ett prototypfordon från Scania i Södertälje.

Larmet om olyckan inkom kvart i elva på torsdagsförmiddagen. En traktor och en lastbil hade kolliderat på väg 53. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. En bärgningsbil tog hand om traktorn.

Turligt nog skadades ingen person i olyckan – däremot hade dörren på passagerarsidan på lastbilen slitits bort efter smällen och ett hjul på traktorn skadats.

– Traktorn blev påkörd men det blev inga personskador. Fordonen kunde åka in på en liten väg för att inte stå i vägen, säger Jan Österberg, räddningsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Det var inte halt på platsen där olyckan inträffade – och det är oklart vad som orsakade olyckan.

Enligt uppgifter till SN ingår bilen i Scanias laboratorieflotta av provbilar. Det rör sig om ett prototypfordon, och lastbilen kan ha delar och funktioner som är under utveckling och klassas som företagshemligheter. Delarna är ännu inte i produktion.

Vad de "hemliga" delarna i den krockade lastbilen består av är dock oklart.

Räddningstjänst på plats fick jobba med att städa upp glassplitter och liknande efter krocken.

Ett körfält hölls öppet efter kollisionen och olyckan ska inte ha orsakat några trafikstörningar. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med olyckan, enligt polisen.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Läs mer om dessa ämnen

HargBlåljus