Amanda Gullström. Foto:

Nyhetsåret i bilder – andra kvartalet

Sörmland

Vansinnesfärd i Eskilstuna, herrallsvensk premiär och invigning av nya arenan. Här är några av de bästa nyhetsbilderna som publicerades under andra kvartalet 2017.

1 april gjorde vi ett reportage på Cecilia Benjaminson, Amazon i "Gladiatorerna", som gick på travkuskutbildning på Sundbyholmstravet. Hon drömmer om att bli travkusk – på riktigt. Foto:

21 maj glädjekramas Jenefer Jinan och Silva Aziz efter vinsten i Kurirenbollen med Team 4B från Ärsta. Foto:

17 maj invigdes den nya bilöverfarten vid resecentrum i Strängnäs. De första som fick gå över var festfirande knattar från kommunens förskolor.

 • 22 juni träffade vi gymnasten Jonna Adlerteg som tränat sig tillbaka till toppform efter sin svåra knäskada. Foto:
 • Foto:
1/

11 juni hade lemurerna i Parken Zoo lyckats ta sig ur sin inhägnad. När Parken stängt för dagen passade de pigga lemurerna på att roa sig bland attraktionerna. En åktur i radiobilarna kanske vore kul? Foto:

 • 1 juni gick larmet om att en stulen lastbil körde fort och illa i de centrala delarna av Eskilstuna. Polisen var på snabbt på tårna, det hade knappt gått två månader sedan terrordådet på Drottninggatan, och den pågående matmarknaden på Fristadstorget fick förstärkt polisbevakning. Foto:
 • Området kring lastbilen spärrades av och fordonet söktes igenom av polisens bombgrupp. Men den visade sig inte innehålla något farligt. Foto:
1/

9 juni var det skolavslutning på Lagersbergsskolan i Eskilstuna. Läraren Elin Heimann fick ha ett ordentligt kramkalas med sin klass, 1B, innan sommarlovet började för eleverna. Foto:

29 juni spelade Eskilstuna United hemma mot Linköping på Tunavallen i Eskilstuna. Ingrid Schjelderup var närmast att göra mål på bortalaget men matchen slutade i mol, 0-2. Foto:

24 juni inträffade på midsommardagen och det är synonymt med traditionellt midsommarfirande i natursköna Årdala. Sjuåriga Noomi Rodén, från Sollentuna, var på plats för att träffa sin farfar, Årdalaikonen Ellert Karlsson, 88.

 • 15 maj. Rättegången pågår mot Eskilstunakvinnan Johanna Möller som åtalats för mord på sin pappa och make och mordförsök på sin mamma. I ett försök att väcka sympati och bedyra sin oskuld hittar hon ett sätt att kommunicera med omvärlden. ”Min mamma och syster har brutalt huggit mig i ryggen”, är budskapet i denna skrivelse som fångades på bild. Andra dagar förmedlar hon andra budskap innan tingsrätten upptäcker hennes förehavanden och sätter stopp för kommunikationen. Foto:
 • Fotograferna som trängs om utrymmet utanför dörrarna till säkerhetssalen där rättegången avhandlas. Foto:
1/

Tuva Lind, 15, blev påkörd under ridtur och hamnade i respirator – nu är hon tillbaka i stallet. Foto:

 • AFC Eskilstunas sejour i Allsvenskan gjorde att Tunavallen fick en ny inramning. Fans till Sveriges storlag intog arenan med bengaler, flaggor och ramsor. Foto:
 • För dem som var glada över att Eskilstuna fick ett lag i Allsvenskan blev glädjen inte långvarig. AFC lyckades inte hålla sig kvar i Sveriges högsta fotbollsserie. Foto:
 • Foto:
 • Michael Jolley kom in i klubben i början av sommaren i ett försök att bryta AFC:s tunga trend. Men det räckte inte. Foto:
1/

Vi träffade "Anna" som för en tröstlös kamp för att lämna prostitutionen bakom sig. På ett halvår sålde hon sin kropp till 80 män. Foto:

Vår betyder kosläpp. Det går inte att ta miste på den glädjen. Foto:

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson besökte Tallåsens förskola i Fröslunda för att ta del av deras språkarbete. Foto:

Rivningen av anrika Sporthallen inleddes redan under första kvartalet men sista väggen föll först den 5 april.

Sebastian Larsson med dottern Nellie. Sommaren 2016 var hektisk med både bröllop och EM-slutspel. Vi träffade landslagsstjärnan från Eskilstuna inför sommaren 2018 då han skulle ta det betydligt lugnare och vara tillsammans med familjen. Foto:

Studenter på Grillska gymnasiet i Eskilstuna springer ut. Foto:

Härlig sommarbild. Foto:

 • Amatörtränaren Malin Bergström från Eskilstuna är den första kvinnan genom alla tider som vunnit i Stochampionatet. Vi träffade henne hemma på gården i Himmelsända för att prata om satsningen på heltid och hennes relation till hästen Galactica. Foto:
 • Foto:
1/

 • Carl Johan De Geers utställning "Ledtrådar" ställdes ut på Eskilstuna konstmuseum i maj. Där visade den kultförklarade konstnären upp sin arbetsprocess och sina färdiga verk Foto:
 • Foto:
1/

I maj var det extra festligt för barnen på Mälarsjukhuset. De fick klappa levande djur och äta sockervadd när lekterapin bjöd in till evenemang för att sätta fokus på sin verksamhet. Foto:

Fotografen Åke Ericson följde systrarna på Selaön under elva år och det resulterade i många fina fotografier. Foto:
´

Andra kvartalet 2017 var det smygpremiär för Eskilstunas nya arena. Guif spelade i Stiga sports arena under våren. Foto:

I maj invigdes stiftelsen Culinary craft i Strängnäs och det blev en pampig tillställning. Foto:
´

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandFotografering
Relaterat