Advokat Dick Levinson med sin klient, Johanna Möllers svärson.

Nytt mål öppnas i drunkningsmordet

Eskilstuna
annons

– Det är en mycket säregen situation. Man har dömt en anstiftare, men har ingen mördare, säger advokat Dick Levinson, försvarare till Johanna Möllers svärson som pekats ut som misstänkt för delaktighet i drunkningsmordet 2015.

Turerna har varit oändligt många när det gäller sommarstugemorden i Arboga 2015 och 2016.

När tingsrätten i Västmanland meddelade fällande dom mot Johanna Möller och hennes expojkvän Mohammad Rajabi på måndagen, stod det också klart att hon dömdes för anstiftan för mordet på sin exmake i augusti 2015. Men vem hon hade till sin hjälp att mörda honom är ännu inte klarlagt.

Två anhöriga till Johanna Möller och en svärson har figurerat i drunkningsutredningen mot exmaken tidigare. Det finns enligt åklagare Jessica Wenna fortfarande misstankar mot dem och polisutredningen om drunkningsmordet ska enligt Jessica Wenna pågå fortfarande.

Däremot sa Wenna i en kommentar till domen på måndagen att det i nuläget inte finns någon anledning att väcka åtal mot dessa anhöriga.

På tingsrätten i Västmanland berättar också en handläggare att man nu juridiskt förbereder den fortsatta handläggningen av drunkningsmordet. Det sker genom att man lägger upp ärendet i ett nytt mål, med ett nytt målnummer.

— Det finns tre misstänkta och förundersökningen pågår fortfarande. Vi har inte fått någon underrättelse om att förundersökningen skulle vara nedlagd. Eftersom det har kommit dom i de andra två fallen måste man få lägga upp detta i ett nytt mål. Målet kommer att vara öppet tills vi får besked om något annat, förklarar handläggaren.

Advokat Dick Levinson i Eskilstuna har försvarat Johanna Möllers svärson när det hölls häktningsförhandling mot honom i tingsrätten tidigare.

Han har varit i kontakt med sin klient efter den fällande domen på måndagen, men vill inte berätta vad de två har sagt till varandra.

Men Levinson själv konstaterar att sista ordet antagligen inte är sagt när det gäller de så kallade sommarstugemorden.

— Det som har tillkommit med kiselalgerna gör det ju ännu svårare att sätta fast någon, säger han.…

Dick Levinson tycker också att hela handläggningen är mycket märklig.

— Det här är en mycket säregen situation. Man har en anstiftare dömd, men ingen mördare, konstaterar han.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogaEskilstunaArbogamordetKrimmord
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka