Ligan riktade in sig på teknikutrustning som rattar och krockkuddar. Foto:

Polisen sprängde misstänkt BMW-liga

Sörmland
Tre personer gripna misstänkta för inbrott i 16 bilar. Polisen ser ett samband med tidigare stölder i Sörmland.

Vid 03-tiden, natten mot söndagen, fick polisen larm om att tre män höll på att göra inbrott i flera bilar på en bilfirma i Nyköping.

– De har varit inne i 16 bilar på BMW:s område. Det här är yrkestjuvar som är ute efter teknikutrustning, som rattar, krockkuddar och touchskärmar, konstaterar Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

När polisen anlände kunde patrullen se tre personer som sprang från platsen. Trion kunde snart gripas och är nu misstänkt för grov stöld.

Polisen upplever just nu en stöldvåg kring reservdelar i Mellansverige. Tidigare i veckan skedde bilinbrott i Örebro och Eskilstuna, men polisen har också haft flera fall i Värmland och på flera orter i Dalarna i förra veckan. De senaste veckorna har ett 30-tal BMW-bilar från Uppland och ner mot Sörmland haft inbrott. Senast i måndags drabbades fem BMW-ägare av bilinbrottstjuvarna som bröt sig in i bilar i bland annat Skogstorp.

– Det kan nog finnas ett samband tror jag, säger vakthavande befäl Urban Nordqvist på Sörmlandspolisen.

De gripna är i 20-28 års åldern och enligt Urban Nordqvist kan det röra sig om ett beställningsjobb.

– Ja, det kan det nog vara och nu har man koncentrerat sig på en firma då. De har inriktat sig på BMW så man kan tycka att det här är en riktad insats. Någon har väl behov av grejerna man tar, säger han.

De tre personerna förhördes under söndagsförmiddagen och anhölls sedan.