Foto:

Skavsta ser inte ut att påverkas av strejken

Sörmland

Flygbolaget Ryanair hotar med stor strejk nästa vecka. Stockholm Skavsta flygplats menar dock att detta inte kommer påverka flygningar från flygplatsen.

Den storstrejk som väntas nästa vecka handlar om 600 internationella flygningar. Strejken är en följd av att de anställda på bolaget vill att Ryanair anammar de arbetslagar som gäller i länderna man trafikerar – något som Ryanair hittills vägrat.

De destinationer som strejken gäller är flyg till och från Spanien, Portugal och Belgien. Enligt Peter Steinmetz, VD för Skavsta flygplats, ser strejken ut att bli under onsdag och torsdag nästa vecka, vilket han fortsättningsvis menar inte kommer drabba flygplatsen.

– Vi har inga flygningar till Belgien eller Portugal dessa dagar, och angående Spanien så har vi en dialog med Ryanair där det i dagsläget inte verkar bli någon strejk, säger han.

Om det skulle drabba några av flygplatsens resenärer så är det Ryanair själva som meddelar sina passagerare. Den information som finns i dagsläget sträcker sig bara till nästa vecka.

– Vi får ta det vecka för vecka, och räknar med att nya bud kommer komma under nästa vecka, säger Peter Steinmetz.

Vidare hänvisar han resenärer att hålla sig uppdaterade via flygplatsen och flygbolagets hemsidor.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

RyanairSkavstaSkavsta Flyg
Relaterat