SM-guld och stjärnbesök – tredje kvartalet i bilder

Sörmland

Några av alla bilder som publicerades under tredje kvartalet 2017.

  • 27 september svarade Smederna för en makalös bragd när SM-guldet säkrades i Vetlanda. Dagen efter hyllades hjältarna på ett fullsatt Fristadstorg. Foto:
  • Foto:
  • Trots att firandet på Fristadstorget genomfördes mitt på blanka dagen var det god uppslutning av Eskilstunabor som ville fira med guldgossarna. Foto:
1/

6 juli pågick SM för islandshästar för fullt ute i Sundbyholm. På vägen därifrån så möter jag detta kvällsmotionerande ekipage. Foto:

Fiskgjusen lockar många turister till Mälaren. Vi hade turen att komma riktig nära, här syns Sörmlands landskapsfågel fiskgjuse med Sörmlands landskapsfisk brax i klorna. Foto:

16 september. Eva Hilds skulpturer i lera och aluminium skruvar sig ut och in i sig själva trots att de står stadigt placerade på golvet i Eskilstuna museums stora konsthall. Foto:

  • 19 augusti. Sommarkväll i Sundbyholms slottspark med lite regn i luften och Per Gessle på scenen. Foto:
  • Något förband behövs inte utan här är alla med från första låten. Och texten kan man förstås... Foto:
1/

8 augusti. Det är torrt i markerna och strax utanför Flen utbröt en skogsbrand. Foto:

13 september deltar Jasmine Söderholm och Maya Fernström från Slottsskolan i skoljoggen. Under löpturen runt Djurgården i Eskilstuna hinns även ett och annat glädjeskutt med. Foto:

7 september demonstrerar Johan Wild och dottern Agnes Wild hur det går till att köra enhjuling i skogsterräng på Abborrberget i Strängnäs. Foto:

9 juli kallas sex poliser till Kloster kyrka i Eskilstuna. En kvinna viftar med kniv utanför kyrkan och hotar folk i sin närhet. Efter en hastig manöver lyckas poliserna övermanna kvinnan och bära henne in i en av polisbilarna. Foto:

18 september landar 19 blivande fallskärmsjägare på en åker i Stenkvista strax utanför Eskilstuna. Detta är en del av den stora militärövningen Aurora 17. Foto:

  • 25 september träffade vi Ulf Kristersson i Stockholm inför moderaternas extrastämma där han skulle väljas till ny partiledare. Passade på att ta en bild i hissen. Foto:
  • Foto:
1/

Kolhusteatern bjöd in till Familjen Adams – Musikalen. Foto:

I början av augusti bröt en kraftig brand ut på avfallsanläggningen Lilla Nyby. Släckningsarbetet pågick i dagar och anläggningen tvingades hålla stängt. Foto:

I slutet av augusti gästade finska skrikkören Huutajat Torshälla med anledning av stadens 700-årsjubileum. Till en början av konserten var det mer likt sång än väntat, en megabarbershop med vassa kanter, men snart började slakten av olika länders nationalsånger. Foto:

Militärövningen Aurora genomfördes i länet under september. Hundratals soldater, 60 ton tunga pansarvagnar, Apache-helikoptrar och fallskärmsjägare deltog i slutstriden. . Foto:

Evenemanget Picnic i Parken drog storpublik till stadsparken i Eskilstuna. Tusentals Eskilstunabor njöt i kvällssolen ihop med vänner och medhavd matsäck. Foto:

Dawood Alizadeh tvekade inte en sekund när han förstod att en person var kvar i den brinnande husvagnen på Vilsta camping. Han kastade sig in bland lågorna för att dra ut den skadade mannen. "Jag kommer aldrig glömma lukten. Det luktade bränd hud." Foto:

"Laleh liknar ingen annan, och hennes konsert i Sundbyholm är en nästintill helgjuten upplevelse. På scenen är hon en glänsande solitär, som även när hon sjunger om ett "vi" ändå känns som en spännande främling", skrev vår recensent efter att ha sett stjärnan uppträda i juli. Foto:

Maja Linn, sångare och gitarrist i Heavy Tiger bjöd på en vital show med attityd tillsammans med sina bandkamrater Astrid Carsbring och Sara Frendin under Parkfestivalen i augusti. Foto:

I slutet av augusti besökte närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) företagare i Strängnäs och han målade upp en sällsynt positiv bild av läget för kommunens företagare. Foto:

Efter 15 års frånvaro var det tillbaka – drakbåtsrace på Eskilstunaån i augusti. Foto:

Rekar Mahmouds tillbringade flera av sommarens kvällar i sin minibuss när han åkte runt i områden i Eskilstuna med hög kriminalitet. Bakom larmen om skottlossningar och utsatthet pågår arbetet med att skapa trygghet i vardagen i Eskilstunas yttre områden. Här serverar han grillat i Fröslunda. Foto:

Det kanske är Kent som är den kändaste Eskilstunaprodukten nationellt sett. Men internationellt sett har nog återbruksgallerian Retuna gått om i kändisskapet. Första september firade gallerian tvåårsjubileum. Foto:

21 juli korades Nordens bästa matvagn under en tävling i Mariefred och det var många som passade på att smaka på läckerheterna. Foto:

45 barn och ungdomar deltog i början av juli i ett profiltätt fotbollskollo i Mariefred. Förre förbundskaptenen Tommy Söderberg börjar närma sig 70-årsstrecket men gillar fortfarande att instruera och ta hand om unga människor. Foto:

I slutet av augusti vankades det Hamster-SM i Härad. Över 100 vinstsugna hamstrar från olika delar av landet deltog. Foto:

  • Torshällas 700-årsjubileumsfirande som pågick under hela året förgylldes av ett riktigt finbesök. ABBA-stjärnan Anni-Frid Lyngstad återvände hem till Torshälla. Foto:
  • Anni-Frid Lyngstad erkände att hon varit nervös inför återkomsten men hon blev varmt mottagen av intresserade Torshälla- och Eskilstunabor. Foto:
  • Vilken återkomst! Solen sken över Krusgårdsparken när en glad och avspänd Anni-Frid Lyngstad hedrade Torshällas 700-årsjubileum med ett samtal om sin barndoms stad och om sitt förhållande till musiken. Foto:
1/

Torget i Fröslunda var packat med folk när den somaliska kulturfestivalen arrangerades 1 juli. Deqo Mohamed och hennes syster Muno Mohamed tog en selfie med den populära artisten Ali Dhaanto som passade på att lyfta upp syskonbarnet Nurudin Ali. Folkfest i Fröslunda med superstjärna på scenen. Foto:

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandFotografering
Relaterat