Smitaren stoppades i Stora Sundby utanför Eskilstuna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto:

Smitare tagen av polis – jagades från Katrineholm till Stora Sundby

Katrineholm/Eskilstuna

En 25-årig man misstänks för en rad trafikbrott efter en incident i Katrineholm på fredagskvällen. Han togs av polisen efter ett flera mil långt efterföljande.

Strax efter klockan 21 på fredagen fick polisen ett samtal om att en man hade backat på en bil i Katrineholm och sedan smitit.

– Han hade åkt därifrån utan att ge sig till känna, berättar vakthavande polisbefäl Bo Gunnarsson.

En polispatrull lyckades få syn på smitaren och beslöt sig för att haka på när han gav sig iväg ut på riksväg 56 i riktning mot Västerås och Eskilstuna. Samtidigt skickades en patrull ut norrifrån för att genskjuta smitaren.

I Stora Sundby väster om Eskilstuna, drygt tre mil från Katrineholm, satte de båda patrullerna in en gemensam stöt och stoppade mannen.

– Det var ganska odramatiskt, berättar Gunnarsson.

Bilen visade sig köras av en 25-årig man. Han är enligt polisen tidigare dömd för olovlig körning, och något körkort hade han inte skaffat till den här bilturen heller.

– Han är misstänkt för en rad trafikbrott nu. Och bilen har vi tagit i beslag, säger Bo Gunnarsson.

Själva efterföljandet beskriver Gunnarsson som lugnt och kontrollerat. Det blev aldrig någon spektakulär biljakt eftersom 25-åringen inte gjorde någon ansats att köra ifrån polisen. Han höll sig bitvis till och med under hastighetsgränsen, enligt Gunnarsson.

– Det var aldrig några höga hastigheter, utan gick ibland i 70-80 kilometer i timmen.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaKatrineholmStora SundbyBlåljus Brott
Relaterat