Transcom planerar lämna Umeå för Eskilstuna – 250 anställda berörs

Eskilstuna

Transcom planerar att flytta verksamheten i Umeå till Eskilstuna. Samtliga 250 anställda i Umeå kommer att erbjudas anställning i Eskilstuna.

Transcom planerar att lägga ner företagets kontor i Umeå och flytta verksamheten till Eskilstuna. Nedläggningen av verksamheten i Umeå är enligt företaget ett resultat av att Transcom behöver minska kostnaderna i Sverige och minska antalet kontor från sex till fem stycken.

Företaget kommer nu att inleda fackliga förhandlingar om nedläggningen och flytten. Om nedläggningen genomförs enligt plan kommer samtliga anställda på Transcom i Umeå att varslas. De anställda kommer i samband med detta att erbjudas anställning på Transcoms anläggning i Eskilstuna. Personalen kommer också att erbjudas olika former av rådgivning och stöd i samarbete med bland annat Trygghetsrådet. Totalt cirka 250 anställda och 30 konsulter berörs.

Organisationsförändringen förväntas träda i kraft den 1 maj 2018.

Transcom

Transcom är en global specialist inom kundservice och kundnöjdhet. Företaget levererar lösningar inom kundtjänst, försäljning, teknisk support samt fakturabevakning och påminnesehantering genom ett nätverk av kontaktcenter och hemagenter. Företaget har 29 000 specialister i 52 anläggningar i 20 länder som levererar tjänster på 33 språk till internationella kunder i olika branscher.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka