• Här är gänget som kämpade i F9-klassen. Från vänster Hedvig El-Hayek, Ärla, Vendela Dekreon, Eskilstuna, Stina Östholm, Eskilstuna, och Ida Raabe, Kjula. Foto:
  • Alla fick priser efter loppet. Det gällde bara att lyckas välja vad man allra helst ville ha från bordet. Stina fastnade för en vit kanin med rosa rosett. Foto:
1/

8-åriga Stina fick kämpa mot bana och baciller

Friidrott

Att springa ett tävlingslopp är jobbigt. Att göra det om man har elaka baciller i kroppen är ännu jobbigare.

— Jag mådde nog inte så bra för jag kräktes på vägen hem. Men jag kämpade jättehårt i loppet, det var ganska jobbigt, säger Stina Östholm som vann F9-klassen i Ärlaterrängen.

Det klassiska loppet avgjordes i onsdags, som vanligt när det började skymma på kvällen. Det är dock inte helt lätt att locka många ungdomar till Åsborgen.

— Det går lite i vågor det där. Förut anmälde man via klubbar men så är det inte längre. Jag tror att vi kanske måste göra mer reklam för loppet på sociala medier framöver, säger Ärlas Bjarne Thysell.

Men de som tävlade gjorde förstås sitt yttersta för en bra tid och Stina från Eskilstuna FI var snabbast av de fyra i F9-klassen.

Vad är roligast, att tävla på löparbana eller i terrängen i skogen?

— Det är nog i terräng för då kan man springa lite friare. Annars måste man ju hålla sig på sin egen bana, säger 8-åriga Stina.

Hon hade testat terränglöpning tidigare men det här var första gången i Ärlaterrängen och det slutade alltså på bästa sätt. Efteråt gällde det att välja pris eftersom alla deltagare fick plocka var sin sak från bordet.

— Jag tog en fin liten vit kanin med rosa rosett på, berättar Stina Östholm.

Hon ordnade en seger för sin klubb Eskilstuna Friidrott, annars såg värdklubben Ärla till att lägga beslag på nästan alla förstaplatser i ungdomsklasserna. Ni hittar samtliga vinnare på resultatsidan, för övrigt.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

FriidrottSportlöpning
Relaterat

Mest delat denna vecka