Mattias Adielsson och co-drivern Andreas Johansson från Eskilstuna MK fortsätter att nå fina rallyframgångar. Foto: Pierre Skytt

Adielsson drygade ut SM-ledningen

Bilsport

I premiären i Vännäs för två veckor sedan tog Mattias Adielsson ledningen i SM.

Efter succén i Svenska VM-rallyt med en fjärdeplats gällde det att försvara sin position i Östersund där snön bidrog till extra svårigheter.

Det blev den täta strid i SM som vi anade för lördagens namnsdagsbarn Mattias Adielsson ihop med Eskilstuna MK:s Andreas Johansson som co-driver. Tävlingen blev tuff och endast 36 bilar tog sig i mål.

— Det snöade hela tiden. Vi var tvungna att backa i ett vägbyte, det var väl den enda missen, så det har varit utmanande och riktigt roligt, säger Andreas i telefon på väg mot målrampen.

Göteborgaren Mattias laddade hårt och vann, Jörgen Jonasson kom tvåa och var snabbare än trean Fredrik Åhlin under lördagen. Adielsson/Johansson hade en marginal på 11,6 sekunder till Jonasson och har kopplat ett grepp i totalen inför grussäsongen.

— Tanken var inte att åka SM, men nu får vi nog ändra oss, säger en glad Andreas och berättar att nästa uppgift blir SM-veckan i Skellefteå och tillägger att planer på fler VM-deltävlingar finns om allt går i lås framöver.

EMK:s Algot Öberg tvingades bryta efter motorproblem på fredagskvällen. Eskilstunabon Harry Joki bröt även han efter att ha tappat ett hjul. Bättre gick det i den tvåhjulsdrivna klassen där EMK:aren Robert Eriksson avancerade under tävlingen och till slut blev femma. Eskilstunas Stefan Hanhela slutade sexa då även han avancerat.

Mer rally: I Gestrikekannan i Järbo fick Strängnäs AMS in Rikard Moberg på en hedrande tredjeplats totalt, en och en halv minut efter vinnaren Tomas Bergman, Hälsinge. Eskilstuna MK:s Oliver Granfors vann bland C-förarna och slutade elva totalt efter en stark insats.

Pierre Skytt

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

RallySportmotorsport
Relaterat