Serien var inte perfekt men Jonna Adlerteg lyckades så bra att det ändå blev världscupseger i Ungern. Arkivfoto: Anders Nilsson

Adlerteg vinnare i tävlingscomebacken

Gymnastik
annons

Jonna Adlerteg är tillbaka – inte bara i tävlingssammanhang utan även som vinnare.

— En jättebra start och jag är väldigt glad men känner också att jag har mer att ge, summerar Eskilstuna GF-stjärnan.

1,5 år har hon varit borta på grund av ett par allvarliga knäskador. Därför har satsningen mer riktats på redskapet barr i stället för mångkamp och det var just i barr som Jonna tog lördagens seger. Det handlade om världscupen i Ungern där hon kvalade sig vidare trots ett fall i avhoppet dagen innan.

— Med tanke på hur länge jag varit borta var jag konstigt nog nöjd trots ett fall. Det händer inte ofta, säger Jonna och skrattar.

Hur gick finalserien?

— Bättre. Jag klarade mig undan fall, däremot hade jag en vändning i slutet av serien som inte blev så bra. Tack vare att jag har så hög utgångspoäng räckte det trots den missen.

Adlerteg belönades med 14,2 poäng av domarna. Hon sa att det fanns en del duktiga motståndare men deras styrka kanske inte främst ligger i grenen barr.

— Så jag kände väl att om jag gör det jag borde så fanns det en god chans att vinna. Men jag åker direkt härifrån till Paris och tävlar där kommande helg. Då blir motståndet tuffare, bland annat ska hon som tog EM-guld i barr senast ställa upp.

Årets huvudmål väntar sedan i början av oktober då VM avgörs.

Hur är det med knät nu

— Det är inte lika starkt som mitt friska knä och visst är jag lite försiktig. Men det känns ändå ganska bra och jag tycker att jag vågar lita på det mer och mer.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Jonna AdlertegSportgymnastik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka